Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 318 від 28.09.2016

20 Жовтня 2016 • 14:34

Кіл-сть переглядів: 123

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

28.09.2016

 

№ 318

Про приписку до призовних дільниць громадян України 2000 року народження у січні – березні 2017 року та медичний огляд юнаків 2001-2002 років народження

 

 

 

Відповідно до статті 14 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом»:

 

1. Районним державним адміністраціям та рекомендувати виконавчим комітетам міських рад:

1) Організувати проведення приписки громадян України 2000 року народження до призовних дільниць в січні – березні 2017 року.

2) Утворити районні та міські комісії з питань приписки громадян до призовних дільниць у такому складі:

 

голова комісії

районний(міській) військовий комісар;

     

члени комісії:

представник районного (міського) органу управління освітою;

   

представник уповноваженого підрозділу органу Національної поліції, якій проводить роботу з неповнолітніми;

   

лікар, якій організовує роботу медичного персоналу з медичного огляду громадян України, які підлягають приписці;

   

 –

психолог відповідного державного (комунального) закладу, розташованого на території району (міста);

   

секретар комісії.

 

 

 

На випадок хвороби або відсутності з інших поважних причин членів комісії з питань приписки громадян до призовних дільниць, утворити резервний склад комісії.

3) На час проведення приписки виділити військовим комісаріатам обладнані приміщення (призовні дільниці) для забезпечення роботи медичного персоналу та проведення виховної роботи з юнаками, необхідну кількість технічних працівників і транспорт.

2. Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації:

1) На час приписки громадян України до призовних дільниць направити кваліфікованих лікарів для здійснення медичного огляду, забезпечити призовні дільниці необхідним обладнанням та медикаментами.

2) До 16 грудня 2016 року на осіб, що підлягають приписці, надіслати у військові комісаріати амбулаторні картки (форма №25) із вкладками (форма №025/1-У) та списки на осіб, узятих на диспансерний облік з приводу нервово-психічних захворювань, туберкульозу, венеричних, інфекційних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів, суглобів, та витяги з історії хвороби, дані лікарського обстеження та диспансерного нагляду, що свідчать про стан здоров’я;

3) З першого дня приписки організувати оздоровлення призовників, для чого передбачити у кожній лікарні необхідну кількість ліжок для стаціонарного обстеження та лікування.

4) У січні – березні 2017 року провести поглиблений медичний огляд юнаків 2000 року народження на базі районних та міських призовних дільниць.

5) Протягом вересня – грудня 2017 року провести в містах та районах області диспансерне обстеження юнаків 2001-2002 років народження і встановити контроль за якістю проведення диспансеризації.

3. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області забезпечити надання до 16 грудня 2016 року у військові комісаріати області інформацію щодо перебування на обліку у відділенні кримінальної міліції у справах неповнолітніх юнаків, яким у 2017 році виповнюється 17 років.

4. Рекомендувати керівникам житлово-експлуатаційних організацій, підприємств та установ незалежно від підпорядкування і форм власності, які здійснюють експлуатацію будинків, органам місцевого самоврядування, на які покладено ведення первинного обліку військовозобов’язаних і призовників, а також керівникам інших підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності в термін до 1 грудня 2016 року подати до відповідних районних (міських) військових комісаріатів списки громадян України 2000 року народження, які підлягають приписці до призовних дільниць.

5. Рекомендувати Житомирському обласному військовому комісаріату до 1 грудня 2017 року надати узагальнену інформацію обласній державній адміністрації про виконання цього розпорядження.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації Лагуту Я.М.

 

 

 

Т.в.о. голови адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку