Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 413 від 02.12.2016

09 Грудня 2016 • 09:26

Кіл-сть переглядів: 126

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

02.12.2016

 

№ 413

Про заходи щодо проведення Новорічних і Різдвяних свят для дітей

 

 

 

Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», п.2.5 заходів обласної комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки», затвердженої рішенням Житомирської обласної ради від 15.12.2011 № 327, з метою належної організації змістовного дозвілля школярів та молоді у Новорічні і Різдвяні свята, у період зимових канікул 2016-2017 року, формування національної свідомості та ідентичності, відродження духовності і збереження традицій народу:

 

1. Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації; управлінням облдержадміністрації: сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я, освіти і науки, культури; службі у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністраціям, рекомендувати міськвиконкомам забезпечити:

1) проведення в населених пунктах області концертів, обрядових вистав, театральних постановок, інших дійств для дітей до дня Святого Миколая, Новорічних і Різдвяних свят;

2) відвідання зазначених заходів, насамперед дітьми-сиротами; дітьми, позбавленими батьківського піклування; дітьми з інвалідністю; дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дітьми військовослужбовців; працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітьми загиблих Героїв Небесної Сотні та загиблих шахтарів; дітьми із малозабезпечених і багатодітних сімей; дітьми, які залишилися без догляду; обдарованими дітьми; дітьми, зареєстрованими як внутрішньо переміщені особи; дітьми, батьки яких загинули, постраждали чи беруть безпосередню участь в антитерористичній операції із врученням їм дитячих новорічних подарунків;

3) відвідання школярами під час зимових канікул театрів, кінотеатрів, музеїв, інших закладів культури і мистецтва та організацію для них екскурсій, туристичних поїздок Україною;

4) відкриття в грудні 2016 року свята Новорічної ялинки в м.Житомирі, у районних центрах і містах області.

2.Управлінню сім’ї, молоді та спорту, управлінню культури облдержадміністрації, рекомендувати Житомирській обласній філармонії імені С. Ріхтера за участю керівництва обласної державної адміністрації забезпечити підготовку та проведення 19 грудня 2016 року обласного заходу для дітей пільгових категорій «В гостях у Святого Миколая»; 26 грудня 2016 року у приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги – свята Нового року під патронатом голови облдержадміністрації.

3.Управлінню сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації забезпечити участь дітей пільгових категорій області у новорічних святкових виставах, організатором яких є Міністерство соціальної політики України, органи виконавчої влади, громадські та благодійні організації.

4. Службі у справах дітей облдержадміністрації, рекомендувати головному управлінню Національної поліції у Житомирській області здійснити заходи щодо виявлення дітей, які залишилися без нагляду, та влаштування їх у заклади соціального захисту для дітей.

5.Управлінню освіти і науки облдержадміністрації забезпечити участь дітей, які перебувають у закладах інтернатного типу, у новорічних святкових виставах, придбання та вручення їм новорічних подарунків.

6. Рекомендувати головному управлінню Національної поліції у Житомирській області, управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Житомирській області, їх територіальним органам забезпечити громадський порядок під час проведення масових новорічних заходів, приділивши особливу увагу питанням дотримання вимог безпеки дорожнього руху та протипожежної безпеки.

7.Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, рекомендувати Житомирській регіональній дирекції Національної телекомпанії України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів щодо проведення Новорічних і Різдвяних свят та організацію під час зимових канікул показу по обласному телебаченню цікавих пізнавальних, розважальних програм, дитячих та юнацьких фільмів.

8.Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації організувати надання, у разі потреби, медичної допомоги учасникам новорічних і різдвяних заходів. Чергування карети швидкої допомоги 19 та 26 грудня під час проведення свята Новорічної ялинки.

9. Райдержадміністраціям, департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, управлінням облдержадміністрації: охорони здоров’я, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, освіти і науки, культури, службі у справах дітей облдержадміністрації, рекомендувати міськвиконкомам, управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Житомирській області, головному управлінню Національної поліції у Житомирській області, Житомирській обласній філармонії імені С. Ріхтера, Житомирській регіональній дирекції Національної телекомпанії України, до 20 січня 2017 року поінформувати управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації про хід виконання розпорядження.

10. Управлінню сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації до 01 лютого 2017 року подати облдержадміністрації інформацію про стан виконання розпорядження.

11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.

 

 

Голова адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку