Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Нові підозри на коронавірус, карантинні заходи в Радомишлі та забезпеченість області експрес-тестами на COVID-19

19 Березня 2020 • 15:05

Кіл-сть переглядів: 530

Про це говорили під час щоденного брифінгу керівництва області щодо ситуації з коронавірусом на території регіону, сьогодні, 19 березня. Заступниця голови ОДА Наталія Остапченко повідомила, що на Житомирщині нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію не виявлено.

 

«Вчора були пацієнти з підозрами на коронавірус у Новограді-Волинському та у Бердичеві. Лабораторно перевірили їх матеріали – діагноз не підтвердився. У Бердичеві це десятимісячна дитина, яка разом із батьками на початку березня була у Польщі. Зараз її стан задовільний, лікарі надають допомогу у боротьбі із ГРВІ, але головне, що коронавірусної інфекції не виявили», – розповіла Наталія Остапченко.

 

Наразі в області усі, хто раніше звертався до лікарів із імовірністю коронавірусу, лабораторно підтверджено не є носіями цього вірусу. Це жителі Бердичівського, Андрушівського, Ємільчинського, Хорошівського районів та міста Житомира.

 

Проте є нові випадки з підозрами цієї інфекції ще у трьох жителів Житомирщини.

 

«До медиків звернулося подружжя з Брусилівського району, котрі 8 березня були контактними з померлою від коронавірусу 71-річною жінкою з Радомишля. 10 березня вони відчули ознаки захворюваності, але не зверталися до лікарів, займалися самолікуванням. Сьогодні (19 березня) звернулися за допомогою через погіршення самопочуття. У них з’явилася задуха, кашель, підвищена температура тіла. Наразі вони госпіталізовані до Коростишівської центральної районної лікарні. Проводяться діагностичні обстеження. Найближчим часом експрес-тести дадуть попередню інформацію, яка буде перевірятися через лабораторний центр», – повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

 

Також за його словами, ще один житель області нещодавно повернувся з Угорщини, його госпіталізували до Андрушівської  районної лікарні. Цей пацієнт проявів коронавірусної інфекції не має, але його ізолювали та перевіряють.

 

Наталія Остапченко на запитання журналістів повідомила, що у Радомишлі на в’їздах та виїздах з міста розгорнуті карантинні пости. На постах працівники поліції разом із медиками перевіряють усіх водіїв та пасажирів, здійснюють температурний скринінг.

 

Микола Суслик проінформував, що область для екстреної медичної допомоги отримала 500 біозахисних костюмів. Також найближчим часом має надійти близько 500 експрес-тестів на виявлення COVID-19. За його словами, на сьогодні область забезпечена як експрес-тестами, так і ПЛР-тестами в лабораторному центрі.

 

«Прошу всіх жителів області бути свідомими. Не піддавайтеся паніці, за можливості залишайтеся вдома. Якщо маєте імовірність зараження через контактність – повідомляйте медиків. Якщо ви маєте ознаки захворювання, в першу чергу телефонуйте до лікаря, і надайте повну інформацію про свій стан здоров’я, подорожі», – закликала заступниця голови ОДА.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині виділили понад 45 млн грн з місцевих бюджетів на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції.

Версія для друку