Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Від еко-форуму до виставки сучасних технологій – університети області зустрічатимуть гостей Другого форуму регіонів України та Білорусі

02 Жовтня 2019 • 09:01

Кіл-сть переглядів: 277

Вже завтра, 3 жовтня, у Житомирі стартує масштабна подія – Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь, в рамках якого пройде еко-форум, круглий стіл та виставка сучасних технологій. Майданчиками цих подій стануть вищі навчальні заклади області.

 

Знайомтеся з планом заходів та обирайте свою подію!

Еко-форум

Подія буде проходити на базі Житомирського національного агроекологічного університету у перший день роботи Другого форуму регіонів, 3 жовтня. Початок о 10.00 год.

 

В рамках форуму відбудуться дискусії на такі теми:

  • аналіз можливостей застосування космічних систем дистанційного зондування Землі для вирішення екологічних проблем;
  • оцінка якості життя населення, що проживає на радіоактивно забруднених територіях;
  • рух органічного виробництва і продовольча безпека;
  • чиста питна вода;
  • реалізація глобальних цілей стратегії сталого розвитку в контексті екологічної освіти дітей і молоді.

 

У роботі форуму візьмуть участь представники влади, провідні вчені України і Білорусії та керівники успішних бізнес проєктів.

Круглий стіл «Збереження мовного, культурного та природного середовища трансокордонних територій: історія та сучасність»

Пізнати сторінки спільного минулого України та Білорусі, дізнатися про мовні аспекти та знайти відповідь на питання збереження спільного спадку можна буде під час круглого столу за участі провідних вчених.

 

Під час події будуть працювати панелі за такими напрямками:

  • історичні аспекти,
  • діалектно-мовні аспекти,
  • освітні аспекти,
  • природничі аспекти.

 

А ще на учасників та слухачів очікують майстеркласи з підготовки майбутнього вичтеля до нової української школи, підготовка учнів до участі в інтернет-олімпіадах (на базі порталу e-olimp), кооперативна дидактика в умовах інклюзії: з досвіду реалізації українсько-італійського проекту та хмарні технології в роботі вчителя початкової школи.

 

Початок роботи круглого столу 3 жовтня о 10.00 год. Майстеркласи будуть проводитися з 15.00 год.

 

Місце проведення: Житомирський державний університет імені Івана Франка, вул. Велика Бердичівська, 40, конференц-зал  (2 поверх).

 

Також ще одним масштабним івентом стануть Форум та виставка високих технологій, робототехніки, мехатроніки та стартапів. Проходитимуть вони 3 жовтня у Державному університеті «Житомирська політехніка». Деталі ТУТ.

Версія для друку