Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: В Овруцькій громаді відбулося засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення

29 Травня 2024 • 14:12

Кіл-сть переглядів: 970

В Овруцькій громаді відбулося спільне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Коростенській районній військовій адміністрації та Координаційного центру підтримки цивільного населення при Овруцькій міській територіальній громаді. Захід пройшов у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Оленою Зеленською.

 

На засіданні учасники обговорили наступні питання:

 

Аналіз створення безбар’єрного доступу до освіти для дітей з особливими освітніми потребами в Овруцькій територіальній громаді. Присутні детально розглянули, які кроки вже зроблені та що ще потрібно зробити для забезпечення рівного доступу до освіти.

 

Надання сучасної реабілітаційної допомоги для ветеранів війни та цивільного населення. Представники КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради презентували мобільний реабілітаційний модуль, що забезпечує допомогу в періодах довготривалої та підгострої реабілітації.

 

Робота нового простору психосоціальної підтримки «Дбаю про себе». КНП «Овруцький центр первинної медико-санітарної допомоги», за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкості системи громадянського здоров’я», створив простір для надання психосоціальної підтримки населенню.

 

Після обговорень учасники засідання ознайомилися з роботою закладів, зокрема мобільного реабілітаційного модуля та простору психосоціальної підтримки «Дбаю про себе». Мобільний реабілітаційний модуль надає послуги психосоціальної допомоги та фізичної реабілітації для людей, постраждалих внаслідок повномасштабної війни: ветеранів, ветеранок, їхніх родин та цивільних осіб.

 

Простір «Дбаю про себе» створено для забезпечення психосоціальної підтримки населення, поліпшення доступу до психологічної допомоги та розвитку ресурсів для підтримки тих, хто переживає війну та інші стресові ситуації.

 

 

Версія для друку