Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Естонія планує запровадити низку нових проєктів з відновлення на Житомирщині ФОТО. ВІДЕО

03 Червня 2024 • 17:39

Кіл-сть переглядів: 338

Естонія продовжує демонструвати свою надійність як партнер України, особливо Житомирщини, надаючи гуманітарну та фінансову допомогу з початку повномасштабного вторгнення.

 

Протягом чотирьох днів представники Естонії на чолі з Міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкна відвідали низку об’єктів і провели важливі зустрічі.

 

Один із ключових візитів делегації відбувся до Коростенської територіальної громади. Там провели спільну нараду, під час якої обговорили можливості реалізації проєктів відновлення на території Коростенської громади. Особлива увага була приділена проєкту будівництва сучасного укриття для вихованців Коростенського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей «Віри, Надії, Любові». Наразі проєкт проходить етапи затвердження і технічного планування.

 

Крім того, 01 червня делегація Естонської Республіки разом з представниками Естонського центру міжнародного розвитку (ESTDEV) відвідала Бердичівську міську лікарню. Естонські партнери ознайомилися з проєктом реконструкції частини лікувального комплексу під відділення реабілітації. Обговорили можливість участі Естонії у співфінансуванні робіт з реконструкції та закупівлі сучасного реабілітаційного обладнання.

 

Також у межах робочої поїздки до Житомирщини Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна долучився разом з Першою леді України Оленою Зеленською до зустрічі з родиною Мельників з Донеччини, які отримали новий будинок від Фундації «Адреса дитинства».

 

Естонці одними з перших підтримали ініціативу Фундації будувати житло для великих прийомних родин, які втратили дім через війну.

 

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів робочу зустріч з естонською делегацією. У її рамках між Житомирською обласною військовою адміністрацією, Овруцькою міською радою та Центром міжнародної співпраці та розвитку Естонії було підписано меморандум про реалізацію нових проєктів відновлення на Житомирщині. Планується реконструкція приміщення в Овручі під житловий будинок для внутрішньопереміщених осіб (ВПО).

 

Під час свого візиту представники естонської делегації у Житомирі заклали капсулу з дитячими малюнками та побажаннями естонців у фундамент будинків, які будуються для дитячих будинків сімейного типу, що переїхали з Херсонщини.

 

Загалом, у Житомирській громаді планують побудувати три дитячі будинки сімейного типу за кошти уряду Естонії. Будинки та підсобні приміщення з укриттям мають бути завершені за пів року.

 

Разом з тим, 2 червня делегація Естонської Республіки разом з керівництвом обласної військової адміністрації та Житомирської міської ради вшанували пам’ять Героїв України, поклавши квіти до пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором».

 

Після цього вони оглянули громадську приймальню та Представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області.

 

 

 

Версія для друку