Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На номер «112» за медичною допомогою звернулося близько 4 тисяч осіб області

08 Липня 2024 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 127

Про це повідомляють у службі захисту інформації та кібербезпеки КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

 

Так, зараз у Центр надходять дзвінки не тільки за номером 112, а й за всім звичним номером 103. Нині йде робота над алгоритмом розподілу дзвінків за типом події. Це надасть змогу обслуговувати населення в залежності від характеру події, яка сталася, та оперативно спрямовувати диспетчерами дзвінки на лінію «112» до відповідальних установ.

 

Крім того, у Центрі зазначають, що єдиний номер «112» застосовується також у Європі, що надає змогу гостям України з легкістю отримати необхідну допомогу. Також спеціалісти мають змогу надавати допомогу глухонімим особам за допомогою спеціального чату. Також об’єднання номерів служб допомоги та порятунку у єдину інформаційну систему «112» унеможливлює здійснення хибних дзвінків, зокрема у випадку, коли людина проживає на межі однієї області з іншою та не може викликати допомогу з центру області свого проживання.

 

На диспетчерській лінії в Житомирській області працює 15 осіб у зміну. Частина з них приймають дзвінки, обробляють їх, та передають іншим диспетчерам, котрі в свою чергу спрямовують їх до відповідної служби залежно від того, якого характеру сталася подія.

 

У КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» зазначають, що загалом за більше ніж 5 місяців роботи єдиної телефонної лінії «112» до Центру надійшло близько 4 тисяч дзвінків щодо невідкладної допомоги.

 

Нагадаємо, що зараз служба 112 працює у центральному макрорегіоні –  це місто Київ, Київська, Житомирська, Вінницька, Чернігівська і Черкаська області. Також екстрені виклики за номером 112 доступні у Львові і Львівській області. До кінця 2024 року на всій території України буде працювати “112”.

Версія для друку