Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Фахівчині з Житомирщини пройшли підготовку для навчання майбутніх усиновлювачів і прийомних батьків

14 Серпня 2024 • 15:03

Кіл-сть переглядів: 206

Двоє тренерок із Житомирщини, психологиня вищої категорії Житомирського обласного центру соціальних служб Галина Перколаба та фахівчиня із соціальної роботи II категорії Оксана Варчук, успішно завершили обов’язкове навчання в місті Києві. Вони здобули необхідні знання та навички, які допоможуть їм у підготовці кандидатів в усиновлювачі, прийомні батьки та патронатні вихователі.

 

Усиновлення дитини — це відповідальний крок, що вимагає глибокого розуміння дитячої психології та знань, як допомогти дитині адаптуватися в новій сім’ї. Експерти зазначають, що немає «складних дітей» — є діти, які зростають без сімейного тепла і потребують особливої уваги та турботи. Майбутні усиновлювачі повинні знати, як створити сприятливі умови для адаптації дитини, забезпечити їй необхідний комфорт та допомогти повернутися до нормального дитинства.

 

Курс підготовки тренерів тривав кілька місяців і складався з 170 годин онлайн-занять, очних тренінгів, самостійної роботи та практичних завдань. Учасники з різних регіонів країни отримали знання та практичні навички, які тепер будуть використовувати для навчання майбутніх усиновителів, опікунів, прийомних батьків і патронатних вихователів у своїх регіонах.

 

Сертифіковані тренери, навчатимуть кандидатів не лише тому, як дати дитині любов і підтримку, але й як піклуватися про себе, щоб пройти період адаптації з мінімальним стресом.

 

Більше інформації про усиновлення та опіку можна знайти на платформі «Україна для кожної дитини»: dity.gov.ua.

 

Версія для друку