Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України Петро Порошенко розповів про результати перемир’я

27 Січня 2015 • 09:14

Кіл-сть переглядів: 920

Спілкуючись із журналістами під час перебування на військовому полігоні на Житомирщині, Президент України Петро Порошенко наголосив, що зараз вкрай важливо, аби український народ і світ бачив, яку увагу приділяє влада оснащенню, переоснащенню та відновленню боєздатності Збройних Сил. За словами Глави держави, всі підприємства Державного концерну «Укроборонпром» переведені на роботу в три зміни, забезпечено постачання комплектуючих та запасних частин, проведено навчання особового складу, а з полігону в смт. Озерне військові з технікою вирушають для проходження бойового злагодження і найближчим часом відправляться в зону проведення антитерористичної операції.

poligon

 

Зі зразками техніки, яку використовуватимуть українські військововслужбовці на сході України, ознайомилися разом із Президентом голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його заступники, голова обласної ради Віталій Француз, в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк та керівники силових і правоохоронних органів Житомирщини.

 

Петро Порошенко зазначив: «Станом на сьогодні, за ніч із 20.00 (4 січня), не було жодного пострілу. Українським військовим віддано наказ у випадку, коли здійснюються обстріли, відповідати вогнем. А як ми використали перемир’я, всі можуть зараз пересвідчитися. У той час, коли не йшли активні бойові дії, було повністю відновлено боєздатність різних частин і підрозділів. Сьогодні ми маємо чим себе захищати. Міф про те, що українські військові не мають можливості відкривати прицільний вогонь у відповідь, – це неправда. Вони ефективно знищують бойовиків. Зараз наші бійці вже забезпечені системами контрбатарейної боротьби, контрмінометної боротьби, снайперськими гвинтівками, нічними прицілами, а ефективність їх дій є на порядок вищою. Мир настане тоді, коли будуть закриті кордони, іноземні війська будуть виведені з нашої території і коли ми зможемо відновити державну владу на окупованих територіях. Цього можна домогтися дипломатичними зусиллями».

 

Президент України додав: «З 9 грудня, коли було оголошено режим припинення вогню, під час бойових зіткнень у нас загинуло, на жаль, троє українських військових. До цього втрати були 15-20 бійців за добу».

  

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку