Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

колегія управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області

27 Січня 2015 • 13:17

Кіл-сть переглядів: 1 459

20 січня відбулося розширене засідання колегії управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області з керівниками установ виконання покарань області та їх заступниками. Участь у засіданні колегії, яку провів начальник управління Валерій Поліщук, взяли заступник голови облдержадміністрації, голова обласної спостережної комісії Ярослав Лагута, начальник відділу Інспекції по особовому складу центрального апарату ДПтС України Олександр Ярмоленко, заступник прокурора Житомирської області Петро Коваленко, заступник начальника Головного управління юстиції в Житомирській області – представник Урядового уповноваженого з прав людини Любов Ткаченко.

Під час засідання були заслухані доповіді заступників начальника управління щодо забезпечення правопорядку, режиму нагляду і безпеки в установах виконання покарань області, їх охорони, соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими та ув’язненими, їх медико-санітарного та комунально-побутового забезпечення, залучення засуджених до праці тощо.

 

«Упродовж 2015 року ми будемо безумовно реалізовувати державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, особливу увагу приділивши розвитку підприємств та майстерень установ, – підкреслив начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області Валерій Поліщук. – Залучення засуджених до праці – це один із основних засобів їх виправлення, і лише комплексний підхід до питань оперативно-службової і виробничо-господарської діяльності дасть позитивний результат».

 

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута у своєму виступі на засіданні запропонував окрім взаємодії в рамках обласної спостережної комісії розширювати співпрацю через громадську гуманітарну раду при обласній державній адміністрації, яка надаватиме пропозиції щодо врахування суспільно значущих інтересів під час вирішення найважливіших питань гуманітарного розвитку, забезпечення дотримання прав і свобод людини. Ярослав Лагута звернув увагу на важливість виховної роботи в установах виконання покарань. Посадовець, зокрема, запропонував провести курс виховних лекцій патріотичного змісту, виступів громадських діячів серед тих, хто відповідає за соціально-виховну роботу в службі виконання покарань.

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку