Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ще один наш захисник Олег Чиж відійшов у вічність

30 Січня 2015 • 13:26

Кіл-сть переглядів: 2 156

Мало не щодня на Житомирщину приходять сумні звістки зі сходу України. Нам прикро й до глибини душі боляче дізнаватися, що там, на іншому кінці держави, гинуть молоді, сповнені життєвої снаги і оптимізму чоловіки. Вони гідно виконують свій громадянський і військовий обов’язок, бо не нападають на іншу країну, а боронять свою Батьківщину від зовнішнього ворога.

 

У той час як сьогодні, 30 січня, в обласному центрі прощалися з Михайлом Рачком, жителі Новограда-Волинського пережили свою трагедію. Цього дня в останню дорогу провели 26-річного Олега Володимировича Чижа – командира відділення 2-ї батареї важкої самохідної артилерії 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського.

 

Олег Чиж народився 31 травня 1988 року в столиці Латвії –  місті Ризі. А в Новограді-Волинському пройшли його дитинство та юність. Там хлопець закінчив ЗОШ №7 та промислово-економічний технікум. Протягом 2007 – 2010 років Олег Чиж проходив службу в 30-й окремій механізованій бригаді, спочатку строкову – на посаді водія-електрика, а згодом за контрактом – на посаді майстра обслуги. 11 березня 2014 року був мобілізований, а з 17 липня в складі рідної бригади потрапив у зону проведення антитерористичної операції.

 

Рідні та друзі розповідають, що Олег був гарним товаришем і відмінним фахівцем, з його обличчя ніколи не сходила посмішка.

 

Військовослужбовець трагічно загинув у ніч з 12 на 13 серпня 2014 року в районі с. Степанівка Шахтарського району Донецької області внаслідок потрапляння снаряду в машину. Поховали Олега Чижа в смт Яблунець Ємільчинського району.

vvv

 

Вічна пам’ять нашому герою!

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку