Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський провів засідання

31 Січня 2015 • 16:10

Кіл-сть переглядів: 1 272

У ході робочої поїздки до Чуднівського району 30 січня голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів засідання районного оперативного штабу. Під час засідання були розглянуті питання здійснення заходів щодо забезпечення безпеки громадян – жителів району, запобігання терористичних проявів, захисту об’єктів інфраструктури населених пунктів, які мають важливе стратегічне значення для функціонування району, проведення четвертої хвилі часткової мобілізації.

 

Як доповів начальник районного УМВС, для забезпечення безпеки громадян посилено патрулювання населених пунктів. Воно здійснюється цілодобово, із залученням громадських формувань. Двома екіпажами по території району проводиться автопатрулювання. Надалі до цієї роботи буде залучатись транспорт підприємств.

 

За повідомленням першого заступника голови Чуднівської райдержадміністрації Петра Яригіна, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації у районі був створений оперативний штаб, проведена нарада із сільськими, селищними і міським головою за участю начальників відділів, керівників установ, підприємств. Ситуація напружена, люди живуть тривалий час у неспокої, але співпраця налагоджена, сільські голови ставляться до завдань щодо забезпечення безпеки громадян із розумінням. Пам’ятки щодо дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій розповсюджені по усіх населених пунктах, розміщені на інформаційних дошках, у місцях найбільшого перебування людей, опубліковані у районній газеті. Перевізники розмістили необхідну інформацію у транспортних засобах.

 

Керівник області наголосив на важливості інформаційної політики щодо розміщення захисних споруд, планів евакуації. Необідна інформація має бути розміщена на під’їздах будинків, у місцях масового перебування громадян – людина має знати, як діяти, як рятуватися у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

 

Щодо проведення мобілізації Сергій Машковський зауважив, що Чуднівсько-Любарський військовий комісаріат – у числі найгірших в області із забезпечення мобілізації. Ситуація в країні дуже серйозна, за виконання мобілізаційного плану голова райдержадміністрації несе персональну відповідальність. Робота по мобілізації військовозобов’язаних має бути посилена.

 

«Всі ці надважливі завдання, – резюмував голова облдержадміністрації, – потрібно виконувати тільки спільними зусиллями всіх гілок влади, усіх підрозділів, організацій і підприємств. Перед нами стоять серйозні виклики, і ми маємо бути готові до них».

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку