Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

лікарня зекономить 300 тис.грн.

31 Січня 2015 • 16:19

Кіл-сть переглядів: 977

Під час перебування у Чуднівському районі 30 січня голова облдержадміністрації Сергій Машковський відвідав центральну районну лікарню. Він побував у котельні закладу, де після проведення ремонтних і оздоблювальних робіт було встановлено  нові сучасні твердопаливні котли.

 

На реконструкцію котельні було спрямовано майже 800 тисяч гривень, виділених з Державного бюджету. За словами головного лікаря Ігоря Лукашенка, встановлені котли «Кальвіс» універсальні, в них горить все – від вугілля до качанів: «Ми плануємо опалювати заклад дровами. Пройшли тендер і закупили тисячу кубометрів дров, що нам повинно вистачити на весь опалювальний сезон».

 

Завдяки заміні  котлів, а також придбанню нових  насосів італійського виробництва, у порівнянні з минулорічним опалювальним сезоном, очікується  економія коштів у межах 300 тисяч гривень. У зв’язку з подорожчанням природного газу, яким раніше опалювався медичний заклад, перехід на альтернативний вид палива також дасть значну економію грошових ресурсів.

 

Голова облдержадміністрації побував також у палатах дитячого відділення та інших приміщеннях Чуднівської районної лікарні і поцікавився роботою медзакладу, зокрема, температурним режимом.

 

Сергій Машковський відмітив комфортну температуру у приміщеннях і зазначив, що заходи, які вживаються для переведення котелень на альтернативне паливо, дають свої резудьтати. Це значно економить бюджетні кошти і позбавляє необхідності користуватися російським газом.

 

Прес-служба облдержамдіністрації

  

Версія для друку