Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині триває підготовка до протидії надзвичайним ситуаціям

05 Лютого 2015 • 14:46

Кіл-сть переглядів: 720

В облдержадміністрації 5 лютого відбулася нарада посадових осіб органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, керівників ланок територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ області щодо підсумків роботи у сфері цивільного захисту у 2014 році та визначення завдань на 2015 рік. Засідання провів перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

 

Геннадій Дмитренко відзначив роботу профільних служб та відомств і подякував їх співробітникам за сумлінне виконання покладених на них обов’язків. Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив: «У непростий для нашої держави час нам вдалося налагодити тісну співпрацю в напрямку допомоги переселенцям, а також протидії надзвичайним ситуаціям. Сподіваюся, що й надалі ми працюватимемо спільно й ефективно».

 

Начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук прозвітував, що у 2014 році рятувальникам вдалося ліквідувати 2,5 тис. пожеж, під час яких було врятовано життя 52 жителів Житомирщини та матеріальних цінностей на суму понад 139 млн. грн. Минулоріч від різних небезпечних факторів вдалося врятувати 181 людину та ліквідувати наслідки 5 надзвичайних ситуацій, зареєстрованих на території регіону. Групою піротехнічних робіт Управління виявлено та знешкоджено 2504 одиниці боєприпасів. Окрім цього, піротехніки області виконували завдання з очищення від вибухонебезпечних предметів території Слов’янської ТЕС у місті Миколаївка на Донеччині. Рятувальники спільно з волонтерами та громадськими організаціями провели 15 акцій з організації дозвілля для дітей переселенців, що прибувають на терени Житомирщини, а також зібрали і відправили на схід України 20 тонн гуманітарної допомоги.

 

Ігор Нікітчук закликав співробітників Управління ДСНС України в Житомирській області до проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи серед громадян з метою попередження надзвичайних ситуацій. З огляду на погіршення погодних умов посадовець дав доручення підготувати спеціальну техніку до ліквідації наслідків негоди.

 

Представники районів та міст області доповідали про стан готовності об’єктів цивільного захисту до надзвичайних ситуацій, а також про роботу з переселенцями, кількість яких у регіоні щоденно збільшується з огляду на загострення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

 

Геннадій Дмитренко запевнив, що заклади охорони здоров’я області забезпечені всіма необхідними медикаментами, технікою та паливно-мастильними матеріалами.

 

Радник голови ДСНС України Людмила Шостак наголосила, що житомирські рятувальники виконують типові для всіх співробітників служби завдання. Новим напрямком роботи минулоріч стала допомога переселенцям та жителям постраждалих населених пунктів на сході держави. Людмила Шостак звернула увагу на ті аспекти діяльності, які потребують посиленого контролю над виконанням з боку профільних служб і відомств Житомирщини.      

 

vv

mm

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку