Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина долучилася до Всеукраїнської церемонії підняття Державного Прапора України

23 Серпня 2021 • 11:00

Кіл-сть переглядів: 327

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора.

 

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського в рамках програми «Велике будівництво» цього року у всіх регіонах нашої держави зведено нові флагштоки висотою від 30 до 102 метрів, на яких сьогодні замайорів Державний Прапор України.

 

У Житомирі 50-метровий флагшток встановлено на майдані Соборному.  Розмір Прапора 14 на 8 метрів.

 

Урочисту церемонію підняття Державного Прапора України відкрив Президент Володимир Зеленський на Черкащині у Географічному центрі України. Одночасно державні прапори були підняті в усіх регіонах України.

 

У Житомирі участь у всеукраїнській церемонії урочистого підняття Державного Прапора України взяли голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та його заступники, голова обласної ради Володимир Федоренко та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

 

Під час урочистостей за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розбудову української державності та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко також вручив жителям Житомирської області відзнаки облдержадміністрації – почесні грамоти й подяки, а також державні нагороди.

 

ПЛАН заходів на 23-24 серпня 2021 року у Житомирі з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України дивіться ТУТ.

 

Нагадаємо, що за ініціативи Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА 24 серпня на будівлі Житомирського ліцею №25 буде відкрито тематичний фасадний мурал до 30-ї річниці Незалежності України

 

Довідково. Географічний центр України розташовано в селі Марянівка Шполярського району Черкаської області.

 

У 2021 році на честь 30-річчя Незалежності України тут побудовано арт-комплекс «Географічний центр – серце України» – 25 пар крил уособлюють 24 області нашої держави та український Крим. Кожна пара крил прикрашена автентичним орнаментом відповідного регіону. У центрі арт-об’єкту під склом – скульптура серце. Якщо підійти до неї, можна почути серцебиття нашої країни.

 

Версія для друку