Держпродспоживслужба закликає суб’єктів господарювання Житомирщини дотримуватися карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки: результати перевірок
22 Листопада 2021 • 09:15
Кіл-сть переглядів: 327
За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, станом на 21 листопада здійснено 25 позапланових перевірок агропродовольчих ринків із 34, які розпочали свою роботу в районах області.
Порушення виявлено на 5 ринках: м.Бердичева, смт Попільня та м.Радомишля – на прилеглих до ринків територій наявна стихійна торгівля, на ринку м.Новоград-Волинського та смт Іршанськ – порушення маскового режиму.
За результатами перевірок направлено 2 листи з пропозиціями та попередженнями адміністрації ринку щодо усунення виявлених порушень, повідомлено органи влади та правоохоронні органи.
Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 61 перевірка суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів.
Під час перевірок порушення виявлені на 9 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 7, непродовольчими товарами – 1, перукарнях – 1).
За результатами перевірок направлено 3 листи з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, видано 1 припис, в 1 листі повідомлено органи влади, складено 3 протоколи про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП та 1 протокол за ст.44-3 КУпАП.
Також проведена відповідна організаційна, санітарно-освітня та інформаційна робота. Зокрема до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.
Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.
Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.