Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині розпочалися перевірки дотримання суб’єктами господарювання карантинних умов, — ОДА. ВІДЕО

02 Листопада 2021 • 17:12

Кіл-сть переглядів: 397

Сьогодні, 02 листопада, у Житомирі стартували спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби щодо дотримання карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки підприємцями.

 

Так, перевірки проведено в одному з ТРЦ обласного центру та на ринку.

 

Зокрема особливу увагу під час перевірок приділяли наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів.

 

Крім того, інспектори перевірили наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

«Аби заклади працювали, їхній персонал у «червоній» зоні повинен бути вакцинований проти COVID-19 двома дозами. Це стосується і відвідувачів даних закладів. Крім того, ми перевіряємо дотримання й решти карантинних обмежень у даних закладах, які передбачені «червоним» рівнем епіднебезпеки. Найпоширеніші порушення серед громадян — це нехтування засобами захисту. Хоч наші заходи мають у першу чергу превентивний характер, на злісних порушників ми складаємо адміністративні протоколи», — зазначив поліцейський офіцер громади Житомирського районного управління Володимир Кутина.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко сьогодні під час онлайн-брифінгу також закликав жителів Житомирщини дотримуватися карантинних обмежень «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки та якнайшвидше щепитися задля повноцінного соціально-економічного життя регіону.

 

Він повідомив, що в області щоденно працює близько 50 мобільних груп, які перевіряють заклади торгівлі, харчування, ресторани, кафе, ринки, громадські місця, транспорт. За результатами проведених рейдів лише  упродовж минулої доби перевірено 373 суб’єкти господарювання та виявлено 85 порушень карантинних правил. Складено 14 адмінпротоколів за недотримання протиепідемічних заходів та винесено 71 постанову щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок.

 

Віталій Бунечко наголосив, що за порушення карантину передбачена відповідальність – штраф від 17 до 34 тис. грн, на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Штраф за порушення маскового режиму становить від 170 до 255 гривень.

 

Нагадаємо, що заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провів нараду з питань дотримання у області протиепідемічних заходів.

 

 

Версія для друку