Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський долучився до онлайн наради в рамках проєкту ПРООН-ГЕФ

23 Січня 2024 • 17:18

Кіл-сть переглядів: 275

Сьогодні, 23 січня, відбулася онлайн нарада в рамках проєкту ПРООН-ГЕФ: «Сприяння сталому тваринництву та збереження екосистем на півночі України».

 

Від Житомирщини до наради долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, керівники профільних структурних підрозділів ОВА та громади області.

 

Мета проєкту – сприяння сталому тваринництву та збереженню екосистем на півночі України – створення моделі сталої продовольчої системи, що сприятиме покращенню родючості ґрунтів, збереженню видів, що знаходяться під загрозою зникнення та зниженню викидів парникових газів.

 

“На Житомирщині  сьогодні активно реалізується ряд міжнародних проєктів з соціальних питань, питань відновлення, залучення інвестицій і ми раді доєднатися і до реалізації проєкту ПРООН-GEF”, — підкреслив Віктор Градівський.

 

Заступник начальника ОВА також додав, що загальна площа торфовищ Житомирщини близько 76 тисяч гектарів (75916). Більша частина з них (60,8 тис.га) – то є заповідна зона, яка часто використовується  для випасання  худоби, але маємо і на цих площах чагарники.

 

Не дивлячись на складні обставини ведення тваринництва в умовах війни, Житомирщина сьогодні займає 8 місце серед регіонів держави по чисельності поголів’я великої рогатої худоби.  Тому відновлення деградованих торфовищ, як екологічної складової, так і для підтримки сталого управління тваринництвом та забезпечення сталого використання земель для усіх громад, які знаходяться у зоні критичних екосистем є важливим питанням їх розвитку.

 

За підсумками наради учасники детальніше ознайомилися з компонентами проєкту, етапами реалізації та важливістю впровадження сталих практик у сільському господарстві й збереженні біорізноманіття на північних територіях області.

 

Версія для друку