Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ефективна професійна перекваліфікація. На Житомирщині функціонують 18 закладів професійно-технічної освіти

17 Червня 2024 • 16:05

Кіл-сть переглядів: 247

Третій рік повномасштабної війни в Україні приніс з собою численні виклики, які суттєво змінили сучасний ринок праці та уявлення про професії. Ці зміни стали наслідком низки факторів, таких як міграція, втрата роботи, а також необхідність облаштовувати життя на новому місці. Всі ці обставини вимагають від громадян швидкої та ефективної професійної перекваліфікації.

 

Багатьох людей, які раніше працювали в промислових підприємствах, на фермах, в торгівлі або в сфері обслуговування, змусило шукати нові можливості для працевлаштування та навчатися новим навичкам.

 

Зокрема на Житомирщині із 18 закладів професійної (професійно-технічної) освіти в області функціонують:

 

ДПТНЗ «Житомирський навчальний центр № 4» — заклад при установі закритого типу та фінансується з державного бюджету;

 

5 – фінансуються з бюджету міста Житомира (ДНЗ “Житомирське вище професійне технологічне училище”, ДНЗ “Центр сфери обслуговування м. Житомира”, Житомирський професійний політехнічний ліцей, ДНЗ “Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира”, Центр професійно-технічної освіти м. Житомира);

 

12 – фінансуються з обласного бюджету (Головинське вище професійне училище нерудних технологій, Бердичівський професійний будівельний ліцей, Професійно-технічне училище № 4 м. Бердичева, ДНЗ «Новоград-Волинське вище професійне училище», ДНЗ «Олевський професійний ліцей», Баранівський професійний ліцей, ДНЗ “Бердичівське вище професійне училище”, Овруцький професійний ліцей, ДНЗ «Малинський професійний ліцей», Любарський професійний ліцей, Коростишівський професійний аграрний ліцей, Житомирський професійний ліцей).

 

Всі ці заклади дають можливість відкрити нові горизонти, вивчити нові галузі та здобуття знання, які допоможуть бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці. Тут чекають не лише випускників шкіл, а й дорослих, які хочуть змінити фах або підвищити кваліфікацію.

 

Уряд та міжнародні організації також активно працюють над підтримкою населення в умовах війни. Реалізуються програми з працевлаштування, навчання та перекваліфікації. Важливу роль у цьому відіграють грантові програми, які надають можливість отримувати фінансову підтримку для розвитку нових бізнесів або навчання новим професіям. Спільними зусиллями створюються умови для відновлення економіки та забезпечення людей роботою.

 

Теперішній час став періодом великих змін та викликів для ринку праці. Завдяки спільним зусиллям держави, міжнародних організацій та самих громадян, ми долаємо ці виклики та будуємо нове майбутнє, де кожен зможе знайти своє місце та реалізувати свій потенціал.

 

Нагадаємо, що Естонські партнери підтримують розвиток професійної освіти на Житомирщині

Версія для друку