Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЕНЕЇДА180: Попільнянська громада презентувала українські страви Житомирського регіону

26 Вересня 2022 • 16:21

Кіл-сть переглядів: 674

24 вересня в приміщенні Муніципального арт-простіру “Вежа” відбулася презентація елементів нематеріальної гастроспадщини Попільнянської громади.

 

Про це повідомляє Управління культури та туризму Житомирської ОВА.

 

Захід проведено в рамках святкування 180-ти років з дня виходу в світ повного друкованого видання поеми «Енеїда» Івана Котляревського – першої масштабної пам’ятки українського писемництва, укладеної розмовною українською мовою.

 

В межах проєкту Попільнянська громада презентувала українські страви Житомирського регіону: весільний коровай, вихватні, підпалики та базьоха.

 

Також до Дня Українського Козацтва для всіх поціновувачів українського слова, культури та традицій буде доступна для огляду експозиція «ЕНЕЇДА 180».

 

Де? Муніципальний арт-простір «ВЕЖА» ( вул. Пушкінська, 24).

 

Коли?  Пт.–нд. з 12:00 до 19:00.

 

Телефон для довідок: (097) 648 73 18

 

Відвідувачі зможуть ознайомитися з легендарними ілюстраціями до безсмертної пам’ятки літератури Івана Котляревського, створеними Анатолієм Базилевичем, а також переглянути не менш легендарний анімаційний фільм «Енеїда» (режисер Володимир Дахно, художник Едуард Кирич), прослухати культурологічно-літературні лекторії, пов’язані з цим твором та продегустувати та відтворити страви української кухні, які є нематеріальною гастроспадщиною Житомирщини та України.

 

Нагадаємо, що Гришковецька громада презентувала елемент нематеріальної гастрономічної спадщини «Білий борщ».

 

Довідково. Проєкт «ЕНЕЇДА 180» здійснено Житомирським фаховим коледжем культури та мистецтв імені Івана Огієнка та ГО «Цілком природно» в рамках грантового конкурсу «Голоси громад», що впроваджується НУО «Сучасний Формат» за підтримки Національного фонду сприяння демократії (National Endowment for Democracy).

Версія для друку