Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Естонія передала Житомирщині пожежні машини для лісництва та необхідне обладнання

03 Серпня 2022 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 294

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, який 02 серпня перебував із робочої поїздкою в Житомирській області.

«Естонія один із найбільших партнерів України, як і всі країни Балтії. Ми всі знаємо по собі, що таке агресія росії. Я вдячний нашим друзям за всебічну підтримку. Під час візиту на Житомирщину наші колеги передали дві пожежні машини для лісництва та необхідне обладнання», – сказав Кирило Тимошенко.

Це важлива допомога для області, оскільки лісові пожежі на Житомирщині є реальною проблемою. Зокрема у 2020 році область найбільше постраждала від цього лиха. Тоді вогнем було знищено десятки гектарів лісу.

«Йдеться не лише про самі насадження, а й про містечка та села, які розташовані поруч із лісом. Важливо, щоб регіон мав техніку, яка може допомогти у запобіганні пожеж та швидкій локалізації», – наголосив заступник керівника ОПУ.

Нагадаємо, що в рамках робочої поїздки Віталій Бунечко та Кирило Тимошенко перевірили хід робіт з укріплення державного кордону з білоруссю на Житомирщині. Спільно з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом обговорили план швидкого відновлення регіону та участь Естонії. А також заклали капсулу, як символ початку реалізації проєкту будівництва нового дитячого садочку в Овручі, що фінансуватиметься Естонією.

 

Версія для друку