Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ГвардіяНаступу: сімейна лікарка з Романова надаватиме допомогу українцям у лавах бригади “Лють”

28 Лютого 2023 • 09:26

Кіл-сть переглядів: 252

Все більше жителів Житомирщини долучаються до “Гвардії наступу”, аби разом наблизити нашу перемогу та відновити мирне життя на тимчасово окупованих територіях України.

.

Так, 29-річна сімейна лікарка з Романова Дар’я Волощук пройшла відбір та була зарахована до штурмової бригади Нацполіції “Лють”.

.

Під час спілкування з журналістами телеканалу “Суспільне Житомир” Дар’я розповіла, що дізнавшись про набір до “Гвардії наступу” одразу вирішила: допомагатиме ЗСУ в процесі деокупації зайнятих російськими військами територій України. Вона йде за своїм покликанням, адже її завдання як лікарки – рятувати людей і надавати допомогу у найбільш важких та непередбачуваних ситуаціях і обставинах.

.

Дар’я закінчила Національний медуніверситет імені Олександра Богомольця. У процесі навчання відвідувала заняття на військовій кафедрі та отримала знання, які сьогодні їй вкрай знадобляться.

.

Останнім часом Дар’я виконувала обов’язки головної лікарки Романівського ЦПМСД. Аби вступити до “Гвардії наступу”, вона заповнила анкету, пройшла медичний огляд та склала тест із фізичної підготовки.

“Я подавала онлайн тільки анкету. Потім ми всі групою зібралися і збирали документи: від свідоцтва про народження до сертифікату про спеціалізацію, диплом, атестат, водійські права, якщо є. Всі документи щодо освіти. Плюс – електронна декларація. Далі мені призначали зустріч, у нас була комісія, відбір, ми проходили рейтинги. За рейтингами нам скидали листи. І тоді вже визначали: хто пройшов, хто не пройшов. Група складається з 30 людей. Крім того, ми здавали фізичну підготовку.

Насправді, мені не так важливо, куди саме йти – в ЗСУ чи у штурмову бригаду. Я готова йти і рятувати наших хлопців, які захищають нас, це мене мотивує. Ось занесла останній документ – військовий квиток – і все. З 17 лютого я вже оформлена у штурмову бригаду “Лють”, спецпідрозділ “Сафарі”. Тільки там є медична рота. Я, як лікарка, буду служити там”, – розповіла Дар’я.

Нагадуємо, що охочі потрапити до лав «Гвардії наступу» повинні заповнити анкету на сайті або зателефонувати за номером 080 010 00 20

.

Жителі Житомирщини також можуть подати заявку в ЦНАПах області

.

м. Житомир, площа Польова, 8;

м. Бердичів, вул. Центральна, 1;

м. Коростень,  вул. Шевченка, 5;

м. Звягель, вул. Шевченка, 20. 

.

Чому вступив до бригади “Лють” доброволець Микола з Житомирщини, дізнавайтеся ТУТ.

.

Версія для друку