Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#КонституціяУкраїни: Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України, — стаття 20

23 Червня 2022 • 14:15

Кіл-сть переглядів: 444

На Житомирщині триває онлайн-марафон до 26-ї річниці Конституції України – основного Закону нашої держави, ухваленого Верховною Радою України 28 червня 1996 року.

 

Підтвердженням факту існування держави, її суверенітету є державні символи.

 

Державна символіка України має давню історію і зберігається попри що упродовж століть. Нині, в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України, Державні Прапор, Герб та Гімн стали більше ніж обов’язковими атрибутами демократичної держави — вони стали символами незламності українського народу та пам’яттю про героїчні вчинки як наших пращурів, так і героїв сьогодення.

 

Так, у статті 20 Конституції України зазначено:

«Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.

Державний Прапор України стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України).

Державний Гімн України національний гімн на музику М. Вербицького із словами, затвердженими законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Столицею України є місто Київ».

Вчимо Конституцію України разом! Долучайтеся до онлайн-марафону!

 

Про захист суверенітету і територіальної цілісності України згідно з Конституцією читайте ТУТ.

Версія для друку