Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЛесяУкраїнка: учень Коростишівського НВК “Школа-ліцей” прийняв естафету поетичного марафону до 150-річчя від дня народження славетної поетеси. ВІДЕО

16 Лютого 2021 • 18:00

Кіл-сть переглядів: 275

У Житомирській області набирає обертів поетичний марафон із читання віршів Лесі Українки, присвячений 150-річчю від дня народження нашої видатної землячки, що цьогоріч відзначатиметься 25 лютого.

 

Твори талановитої письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної діячки об’єднують людей різного віку, статі, професій, які декламують їх різними мовами, за допомогою слова та невербально.

 

Участь у поетичному марафоні беруть учнівська та студентська молодь, вчителі, діячі культури та інших сфер діяльності – шанувальники безсмертного таланту Лесі Українки.

 

До поетичного марафону доєднався учень 9 класу Коростишівського НВК “Школа-ліцей” Богдан Степанчук із віршем “Contra spem spero!“(«Без надії сподіваюсь!»).

 

У цьому творі Леся Українка неперевершено висловила своє творче кредо поетеси – заклик до подолання будь-яких труднощів на життєвому шляху. Також багатогранно розкриті у творі особливості художнього світогляду Лесі Українки, її життєва концепція як митця, наділеного тонкою душею, і водночас особистості героїчного складу.

 

Дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Долучитися до поетичного марафону може кожен, надіславши заявку на електронну пошту Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації obl_info@ukr.net (зазначивши свої контактні дані).

 

Нагадаємо, що до марафону із читання віршів Лесі Українки вже долучилися учні загальноосвітньої школи № 28 міста Житомир – Валерія Шарова із власним прозовим твором про видатну поетесу та віршем Лесі Українки “Конвалії“Кіріл ШефлерМарія ВоєводаКаріна Баранська та Дарина СичДаніїл ЗмієвськийДаніїл МорозюкЮлія Олійник, Єгор Колесник , а також студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Єлизавета Огороднійчук та Федір Софронов.

 

ДовідковоОрганізатор заходу – Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації.

 

Мета заходу  – вшанувати пам’ять великої українки та популяризувати творчість видатної письменниці, розкривши її багатогранність та самобутність.

 

#ЛесяУкраїнка

#ПоетичнийМарафон

#СлаветнаЖитомирщина

 

 

Версія для друку