Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Майже 200 компаній з України та Білорусі підпишуть комерційні угоди під час Форуму, – Віталій Бунечко

27 Вересня 2019 • 10:33

Кіл-сть переглядів: 548

Житомирщина активно готується до масштабної міжнародної події – Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь. Форум за участі представників з 6 областей Білорусі та 22 регіонів України, перших осіб двох держав відбудеться 3-4 жовтня у Житомирі.

 

Голова ОДА Віталій Бунечко переконаний, що Форум дасть новий поштовх до розвитку торгово-економічних відносин із Білорусією.

 

«Майже 200 компаній з української та білоруської сторони, в тому числі підприємства Житомирської області, під час Форуму регіонів підпишуть комерційні угоди. Це підприємства, які працюють у сфері харчової, хімічної, машинобудівної промисловості та сільського господарства. Близько 90 підприємств області експортували цьогоріч свою продукцію до Білорусі та майже 50 підприємств здійснювали імпортні операції. Форум дає можливість поглибити та розширити взаємовигідне двостороннє українсько-білоруське співробітництво», – зазначає голова ОДА Віталій Бунечко.

 

У рамках 8-го засідання Українсько-Білоруської консультативної ради ділового співробітництва представники бізнесу з нашої країни та Білорусі зможуть провести переговори, опрацювати питання налагодження експорту різних товарів. Білорусь входить до трійки лідерів серед країн-партнерів Житомирської області як за обсягами експортованих товарів, так і за їх імпортним надходженням. Цьогоріч обсяг експорту до Республіки Білорусь склав 37,6 млн дол. США, що майже на третину перевищує показник аналогічного періоду минулого року. Про це інформує департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

 

Україна експортує до Білорусі переважно зернові культури, насіння, плоди олійних культур, гальку, гравій та щебінь, а імпортує – нафту та нафтопродукти.

 

Нагадаємо, що у рамках Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь проведуть виставку великогабаритної техніки та зразків промислової продукції, ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва, екофорум, тематичні круглі столи, виставка високих технологій, інноваційних розробок та робототехніки, концерт Дружби.

 

Версія для друку