Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#МояКонституція25: Міністерство культури та інформаційної політики України підготувало тематичне відео до Дня Конституції України. ВІДЕО

26 Червня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 147

Цьогоріч Україна відзначає 25 річницю від дня прийняття основного закону нашої держави — Конституції України.

 

Цей документ, після Акту про проголошення незалежності України, став другим наріжним каменем у будівництві української демократії. Після дебатів тривалістю майже 24 години, 28 червня 1996 о 09 годині 18 хвилин року Верховна Рада ухвалила Конституцію України.

 

Основний закон України складається з 161-ї статті. Конституція говорить про права і свободи українців, про повагу та гідність, недоторканість житла і право на свободу думки та слова, територіальну цілісність та недоторканність існуючих кордонів, про невід’ємне право на життя кожної людини в Україні і багато чого іншого, що притаманно конституціям виключно демократичних суспільств.

 

Соціальні опитування в Україні свідчать, що лише 10 % українців читали Конституцію своєї країни.

 

Змінимо це разом!

 

Міністерство культури та інформаційної політики України підготувало тематичне ВІДЕО до 25-ї річниці Конституції, в якому закликає українців дізнатися більше про права, гарантовані їм основним законом нашої держави.

 

Нагадаємо, що Міністерство культури та інформаційної політики України закликає взяти участь у Всеукраїнському флешмобі «Моя Конституція».

 

#МояКонституція25 #свобода #гідність #повага

 

Версія для друку