Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки

05 Грудня 2021 • 09:24

Кіл-сть переглядів: 333

Станом на 5 грудня здійснено 18 позапланових перевірок агропродовольчих ринків області. Порушення виявлено на 4 ринках: 2 ринках м.Бердичева  – на прилеглих до ринків територій наявна стихійна торгівля, порушується масковий режим, смт Іршанськ та смт Романів – порушення маскового режиму. За результатами перевірок направлено  листи з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринку щодо усунення виявлених порушень, повідомлено органи влади та правоохоронні органи. За порушення маскового режиму на ринку м.Бердичева складено протокол про адмінправопорушення по ч.2 ст.443 КУпАП.

.

Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 53 перевірки суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлено на 10 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 6, торгівлі непродовольчими товарами – 1, закладах громадського харчування – 3). За виявлені порушення видано 2 приписи, суб’єктам господарювання направлено 8 листів про усунення виявлених порушень.

.

 

Також проведена відповідна організаційна, санітарно-освітня та інформаційна робота. Зокрема до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.

.

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

.

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

.

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі

 

Версія для друку