Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наш синьо-жовтий стяг – символ волі й Незалежності, – Віталій Бунечко під час урочистостей. ВІДЕО. ФОТО

23 Серпня 2022 • 12:47

Кіл-сть переглядів: 561

Сьогодні Житомирщина разом із усією Україною відзначають День Державного Прапора. Із нагоди державного свята у Житомирі відбулися урочистості.

 

Участь у заході взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступники, в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, військові та громадськість.

 

Після офіційної церемонії підняття Державного Прапора на майдані Соборному Віталій Бунечко подякував усім, хто наближає нашу Перемогу над російськими загарбниками.

«Цього дня ми маємо подякувати усім тим, хто наповнює життєдайні кольори нашого Прапору новим змістом – новою історією. Нашим військовим, волонтерам, медикам і, звичайно, кожному з тих, хто своєю мирною працею робить все, щоб наша країни вистояла в цій боротьбі та здобула довгоочікувану Перемогу», – сказав начальник Житомирської ОВА.

Під час урочистостей Віталій Бунечко передав військовим частинам Житомирщини 40 синьо-жовтих стягів, на яких під час патріотичного флешмобу #31героїчний жителі області написали сотні щирих побажань та слів глибокої вдячності захисникам України, які ціною свого життя виборюють нашу незалежність.

«Для кожного українця синьо-жовтий Прапор зараз має величне значення. Під ним йдуть на битву та створюють нові бойові легенди наші захисники. Він зустрічає тих, хто евакуюється з тимчасово окупованих територій. І він майорить над звільненими містами й громадами. Решетовані кулями й уламками, випалені пекучим сонцем або виблискуючі свіжими кольорами наші полотна стали осереддям пам’яті для майбутніх поколінь. Наш синьо-жовтий стяг – символ волі й Незалежності. Наш Прапор проводить межу між тиранією та демократичним світом. Не дає спокою ворогу та дарує надію всім українцям. Адже ми обов’язково звільнимо всю нашу землю, бо Україна – єдина. І так буде завжди», – наголосив очільник Житомирської ОВА.

Із нагоди відзначення державного свята та за сумлінне виконання службових обов’язків, мужність та самовідданість у справі служіння Україні Віталій Бунечко також вручив Подяку начальника Житомирської ОВА представникам військових частин Житомирської області.

 

До Дня Державного Прапора України у Житомирі також пройшов патріотичний велопробіг – десятки велосипедистів проїхалися вулицями міста з синьо-жовтими стягами.

 

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували воїнів та поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором».

 

Нагадаємо, що у День Державного Прапора Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистій церемонії підняття синьо-жовтого стяга.

 

Тематичне ВІДЕО до Дня Державного Прапора дивіться ТУТ.

 

 

 

 

Версія для друку