Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко: Під час чергової сесії Житомирської обласної ради прийнято надважливе для області рішення щодо придбання лінійного прискорювача для онкодиспансеру. ВІДЕО

03 Серпня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 387

Про це розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

 

Відповідне рішення було ухвалене під час 5-ї сесії Житомирської обласної ради VIII скликання відповідно до проєкту рішення «Про доцільність здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії», за яке проголосували 58 обласних депутатів із 59 присутніх.

 

Наталія Остапченко зазначила, що це рішення доленосне, адже лінійний прискорювач дозволить лікувати пацієнтів з онкологічними хворобами надсучасним та ефективним методом.

 

«Лінійний прискорювач потрібен саме для лікування людей з онкологічними захворюваннями. Наразі жителям області доводиться їздити до інших міст на променеву терапію. Це надважливе рішення для Житомирщини, жителі якої чи не найбільше постраждали від аварії на ЧАЕС», — наголосила перша заступниця голови ОДА.

 

Вона додала, що реалізація даного проєкту є досить тривалою, однак Житомирська облдержадміністрація докладатиме максимум зусиль, аби лінійний прискорювач з’явився в Житомирській області якомога скоріше.

 

Наталія Остапченко також нагадала, що у 2021 році до переліку об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено проведення реконструкції у Житомирі обласного онкодиспансеру.

 

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Версія для друку