Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: в рамках програми Президента здійснюється реконструкція обласного онкологічного диспансеру. ВІДЕО. ФОТО

25 Червня 2021 • 12:00

Кіл-сть переглядів: 514

У Житомирській області продовжується реалізація соціально значущих проєктів національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Так, у 2021 році до переліку об’єктів програми включено проведення реконструкції у Житомирі обласного онкодиспансеру

 

Житомирський обласний онкологічний диспансер – це надважливий для жителів області лікувальний заклад, який надає спеціалізовану медичну допомогу хворим на злоякісні новоутворення.

 

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, реконструкція будівлі з прибудовою до неї поліклініки триває вже 4 рік. Терміни зумовлені необхідністю поетапного виконання робіт без припинення надання пацієнтам необхідного лікування.

 

Наразі в онкодиспансері здійснюється капітальний ремонт внутрішніх приміщень хіміотерапевтичного, онкогенікологічного, рентгенологічного, мамологічного відділень. Будівельна готовність об’єкту на сьогодні складає 82%.

 

На сьогодні завершено будівельні роботи в приміщеннях ендоскопічного, лабораторного, поліклінічного та амбулаторно-операційного відділень. Також вже закінчено ремонтні роботи в приймальному відділенні.

 

За інформацією Департаменту охорони здоров’я ОДА, зараз у Житомирській області на диспансерному обліку перебуває майже 33 тисячі хворих на злоякісні новоутворення. Щорічно діагностується до 4 тисяч нових випадків та близько 2 тисяч жителів області помирає від онкологічних захворювань.

«Не дивлячись ні на які труднощі, ми доведемо розпочату справу до логічного завершення. Наша ціль – зробити онкодиспансер показовим прикладом якісної роботи державної й обласної влади, аби люди лікувалися в комфортних та сучасних умовах», – наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що рамках програми «Велике будівництво» в Овручі відкрито відділення екстреної медичної допомоги.

 

А  близько 5 тисяч жителів Гришковецької громади незабаром обслуговуватимуться у новій амбулаторії.

 

Довідково. Загальна вартість всього проєкту – 93,99 млн грн. Залишкова станом  на 01.01.2021 – 40,2 млн грн. Фінансування передбачено у сумі 36,2 млн грн з ДФРР і 4,0 млн грн з обласного бюджету. 

 

 

Версія для друку