Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Освітній процес на Житомирщині має йти у ногу з часом, – Віктор Градівський та Юрій Оханський на нараді Мінцифри

30 Червня 2021 • 12:53

Кіл-сть переглядів: 621

Сьогодні, 30 червня, за сприяння Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації відбулася нарада з питань використання державної субвенції для забезпечення педагогічних працівників ноутбуками.

 

Участь у нараді взяли заступники голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський та Юрій Оханський, начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації ОДА Інна Кацімон та т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Наталія Осипович.

 

“Велика кількість закладів освіти цього року приєднується до мережі Internet, тому наступним кроком є забезпечення педагогічних працівників ноутбуками”, – зазначив заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.

 

Ноутбуки буде придбано за кошти субвенції з метою забезпечення технічних можливостей педагогам для належної організації здобуття загальної середньої освіти, зокрема в умовах карантинних обмежень та заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами.

 

Згідно з Порядком та умовами надання субвенції, придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних закладів освіти та використовуються виключно для організації освітнього процесу в закладі освіти. У разі заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами за наказом керівника закладу ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися в користування педагогам із метою належної організації освітнього процесу.

 

Рекомендаціями  до ноутбуків визначено підвищену продуктивність та вбудовану відеокамеру, яка у подальшому допоможе в організації якісного та безперебійної дистанційного навчання.

 

Нагадуємо, що відтепер перевірити свою цифрову грамотність можуть і українські вчителі.

Версія для друку