Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#85річчяЖитомирщини: Віталій Бунечко долучився до урочистого погашення ювілейної марки

22 Вересня 2022 • 17:34

Кіл-сть переглядів: 422

З метою відзначення 85-річчя Житомирщини, символічної дати, спільно з Житомирською дирекцією «Укрпошти» була виготовлена ювілейна марка та конверт. Про це повідомляє Управління культури та туризму Житомирської ОВА.

 

Ескізом марки став малюнок малинчанки Таїсії Чернецької, яка перемогла у онлайн-голосуванні, що відбувалося на початку вересня у телеграм-каналі Житомирської обласної військової адміністрації. Цьому передували місцеві конкурси у територіальних громадах Житомирщини. Саме переможці місцевих конкурсів на визначення кращих ескізів зображень на ювілейну марку й мали можливість потрапити до обласного голосування.

 

Урочисту місію погашення ювілейної марки провели під час заходу в Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, представники «Укрпошти» та авторка ескізу ювілейної марки Таїсія Чернецька.

 

Всього виготовлено марок тиражем у 420 шт. Всі бажаючі зможуть придбати ювілейну марку у відділеннях «Укрпошти» м. Житомира№14 (вул.Київська, 20) та № 15 (майдан Згоди 3/75).

 

17-ти річна малинчанка Таїсія Чернецька – студентка 3-го курсу Київського індустріального фахового коледжу Київського національного університету будівництва та архітектури.

 

Ще з початку війни Таїсія хотіла написати картину на тематику боротьби нашого народу за волю та незалежність. Випадково побачила оголошення про конкурс і вирішила взяти участь.

 

Намалювала декілька нарисів, взявши за основу герб Житомирської області. Вибравши найкращий, почала над ним працювати. На задньому плані зобразила символіку українського прапору. В центрі композиції образи-символи Житомирщини, а під ними — горять російські танки. Своєю роботою вона показала незламність духу воїнів Житомирщини.

 

Нагадаємо, що до 85-річниці утворення області у приміщенні Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера вперше демонструються оригінали архівних документів.

 

 

Версія для друку