Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ПрозорістьТаПідзвітінсть: Ваша небайдужість робить наше майбутнє відкритим та прозорим

25 Квітня 2024 • 14:45

Кіл-сть переглядів: 254

Публічна участь та взаємодія з громадськістю є ключовими складовими впровадження принципів прозорості та відкритості у державному управлінні.

 

 

Інформація про державні закупівлі та відповідну нормативну базу, що регулює ці процеси, доступна для ознайомлення на вебсайті Житомирської ОВА у спеціальному розділі “Прозорість та підзвітність”.

 

Зокрема робочою групою запроваджено прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану. Відповідну інформацію ви можете надсилати на електронну адресу: prozorist@apoda.zht.gov.ua для аналізу членами робочої групи «Прозорість та підзвітність» й вжиття необхідних заходів у разі виникнення такої потреби. Наразі робочі групи працюють у Житомирській, Коростенській, Звягельській та Бердичівській РВА.

 

Разом ми будуємо прозоре та демократичне суспільство, де кожен громадянин має можливість впливати на процеси, що відбуваються навколо.

 

У березні за підсумками робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Житомирській обласній адміністрації та при РВА було скасовано ще 4 тендери на понад 14 мільйонів гривень.

 

Нагадуємо, що Житомирську обласну військову (державну) адміністрацію підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів. Цей крок є частиною стратегії боротьби з корупцією в Україні та впровадження політики прозорості і доброчесності в діяльності державних інституцій, передбаченої Законом України „Про запобігання корупції” та Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки.

 

Єдиний портал – це онлайн-платформа, яка дозволяє працівникам організацій анонімно повідомляти про факти корупції у її внутрішньому середовищі.

 

Будь-яка особа, якій стала відома інформація про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення, може повідомити про це на Порталі за посиланням https://whistleblowers.nazk.gov.ua. Законодавство не містить будь-яких обмежень з цього питання. Однак не кожен може набути статус викривача.

Версія для друку