Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів формуватиметься відповідно до потреб підприємств

12 Жовтня 2017 • 13:18

Кіл-сть переглядів: 452

Регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів для професійно-технічних навчальних закладів області формуватиметься враховуючи потреби підприємств області.

 

Про це говорили сьогодні, 12 жовтня, на засіданні ради професійної освіти Житомирської області.

 

«Сьогодні існує невідповідність між обсягами підготовки та потребою кадрів на ринку праці. Тому розглядаючи пропозиції навчальних закладів, маємо, у першу чергу, врахувати реальну потребу підприємств області та сформувати обґрунтоване регіональне замовлення», – сказала Ольга Липовецька.

 

Крім цього, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Олексій Шатило наголосив, що департамент провів роботу з вивчення потреби у кадрах підприємств області і регіональне замовлення на 2018 рік буде формуватися виключно до цієї потреби.

 

Житомирська обдержадміністрація розпочала формувати пропозиції, які будуть надіслані до Міністерства освіти та науки України на погодження.

 

Довідково. Підготовку робітничих кадрів в області здійснює 24 ПТНЗ.

 

Нагадаємо, Ігор Гундич сказав, регіональне замовлення за професійно-технічною освітою необхідно робити під ті професії, яких потребує область.

Версія для друку