Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: На Житомирщині відбувся захід з нагоди Дня ментального здоров’я «Стійкість одного — стійкість мільйонів». ФОТО. ВІДЕО

10 Жовтня 2024 • 17:48

Кіл-сть переглядів: 116

Сьогодні, 10 жовтня, в Житомирській області, в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», відбувся захід під гаслом «Стійкість одного — стійкість мільйонів». Ініціаторами події виступили Координаційний центр з психологічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та Житомирська обласна військова адміністрація.

 

На заході були присутні начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його перша заступниця Наталія Остапченко, регіональна координаторка програми «Ти як?» Ірина Гладка, представники департаментів ОВА, поліції, ДСНС України, психологи, освітяни та громадськість.

 

Захід розпочався з вшанування пам’яті загиблих героїв, після чого всі присутні виконали Державний гімн України.

 

Після чого начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко звернувся до учасників заходу з натхненною промовою, у якій підкреслив важливість підтримки ментального здоров’я в суспільстві

«Збереження ментального здоров’я кожного громадянина — це важлива місія для нас. У цей складний час війни ми продовжуємо працювати, боротися та рухатися вперед. І це заслуга кожного з нас. Я щиро радію, що на Житомирщині програма «Ти як?» активно розвивається у різних сферах нашого життя. Підтримка та стійкість — це те, що допомагає нам подолати будь-які виклики, з якими ми стикаємося», — наголосив очільник області.

Під час заходу перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко підсумовувала впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я на місцевому рівні та поділилася планами на майбутнє.

«Сьогодні Житомирщина є одним із лідерів у розвитку програми ментального здоров’я, і все це стало можливим завдяки нашій спільній та плідній роботі. На сьогодні в області вже функціонують 7 центрів життєстійкості, а в територіальних громадах визначено 6 координаторів з психологічного здоров’я. Ми також успішно налагодили співпрацю з вищими навчальними закладами Поліського регіону, що свідчить про високий рівень інтеграції програми в наше суспільне життя. Це лише початок, і ми маємо чіткі плани на наступний рік щодо розширення мережі центрів та поглиблення співпраці з місцевими громадами» — зазначила Наталія Остапченко.

 

Однією з ключових частин заходу стала панельна дискусія під назвою «Історія успіху», модератором якої виступила Ірина Гладка. Учасники дискусії мали можливість поділитися власними історіями стійкості та розповісти про той шлях, який допоміг їм подолати складні моменти. Спікери розповідали, як важливо залишатися сильними не лише фізично, а й емоційно, ділилися особистими формулами стійкості та натхненням, яке допомагає долати щоденні виклики.

 

Також з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я відбулося урочисте нагородження осіб та структур, які зробили значний внесок у розвиток та реалізацію програми ментального здоров’я на Житомирщині. Ці люди активно підтримують впровадження ініціатив, що сприяють зміцненню психологічної стійкості суспільства, особливо в умовах війни.

 

Список нагороджених можна переглянути за посиланням – ТУТ.

 

Захід завершився закликом до подальшої спільної роботи над зміцненням ментального здоров’я як основи стійкості нації.

 

 

 

 

 

Версія для друку