Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: програма Президента України допомагає з’єднувати міста й села області новими якісними дорогами та мостами, – Віталій Бунечко

30 Серпня 2021 • 14:41

Кіл-сть переглядів: 468

Сьогодні, 30 серпня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко разом із народним депутатом України Арсенієм Пушкаренком взяли участь у відкритті одразу двох об’єктів програми Президента України «Велике будівництво» у Старосілецькій та Коростишівській громадах Житомирської області.

 

Першим став міст через річку Тетерів на дорозі Коростишів – Київ-Чоп, біля села Городське.

 

Цей міст забезпечує сполучення з міжнародною трасою М-06 для жителів сіл Козіївка, Городська та Новогородецьке Старосілецької громади. Крім того, він є частиною альтернативного маршруту, який забезпечує рух транспорту у напряму з Києва до західного кордону нашої держави у випадку тимчасового обмеження руху міжнародною трасою.

«Міст, що був тут раніше, побудований на початку 50-х років минулого століття й за словами місцевих жителів навряд чи витримав би наступну зиму та паводок. Зараз це сучасна капітальна конструкція на палях, занурених у дно річки на глибину до 15 метрів до її скальної основи», – зазначив Віталій Бунечко.

За словами підрядника, за умови дбайливого користування, конструкція нового мосту слугуватиме понад 50 років.

 

Важливо, що споруда стала безпечнішою як для водіїв, так і для пішоходів. Облаштовано тротуари вздовж правої та лівої сторін мосту, а також металеве бар’єрне огородження. За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, загальна вартість проєкту склала понад 33 мільйони гривень.

«Це не єдиний об’єкт у громаді, що реалізується за програмою Президента. Саме зараз тривають роботи ще на одному мосту, який за словами підрядника цілком реально завершити до кінця поточного року. Завдяки цьому альтернативний маршрут, частково дублювальна ділянка траси Київ-Чоп стане повноцінною транспортною артерією, готовою до будь-яких несподіванок», – повідомив голова ОДА.

Також Віталій Бунечко обговорив із Арсенієм Пушкаренком можливість реконструкції невеличкої ділянки білощебеневої дороги, що залишилась у напрямку від мосту до міжнародної траси.

 

Ще один об’єкт президентської програми «Велике будівництво», який офіційно відкрили сьогодні, розташований з іншого боку траси М-06 та має таке саме стратегічне значення для забезпечення альтернативного проїзду у напряму Києва. Йдеться про ділянку автошляху Коростишів – Кошарища у Коростишівській громаді.

 

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, майже 6 км автошляху між Коростишевом та Кошарищем зроблено за стандартами автошляхів другої категорії з багатошаровим покриттям, освітленням, острівками безпеки та сповільнення руху. Підрядники укріпили узбіччя, влаштували тротуари та дорожнє огородження, встановили дорожні знаки та сигнальні стовпчики, нанесли дорожню розмітку.

 

Для зручності жителів громади влаштовано 2 автобусні зупинки та перевлаштовано 12 посадкових майданчиків.

«Уже другий рік поспіль ремонт доріг є пріоритетним завданням для нашої команди. Щодня ми на ділі доводимо, що програма Президента України «Велике будівництво» працює на Житомирщині та допомагає з’єднувати міста й села області новими якісними дорогами та мостами, якими ми маємо можливість користуватися зараз і які слугуватимуть громадам ще багато років», – наголосив очільник Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що за програмою Президента України «Велике будівництво» поблизу міста Чуднів триває зведення шляхопроводу над залізничними коліями. 

 

Під час звітної пресконференції Віталій Бунечко зазначив, що ефективна реалізація на Житомирщині програми Президента «Велике будівництво» стимулює соціально-економічний розвиток області. 

 

Версія для друку