Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: Розбудова мережі сільських амбулаторій – один із ключових напрямів програми Президента України, – Віталій Бунечко. ВІДЕО

08 Квітня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 391

Під час робочої поїздки до Краснопільської громади 07 квітня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Краснополі.

«Це вже ювілейна – 10 за останні 8 місяців амбулаторія загальної практики сімейної медицини на Житомирщині. Впевнений, що розбудова мережі таких амбулаторій є одним із пріоритетів як для держави, так і для обласної влади, як в умовах пандемії, так і у звичайному житті. Адже жителі й у містах, і у сільській місцевості повинні мати доступ до високоякісних медичних послуг у комфортних умовах із використанням сучасного обладнання. Саме на це спрямований один із ключових напрямів програми Президента України Велике будівництво», – підкреслив Віталій Бунечко.

Відповідно до спільного брендбуку Мінрегіону та МОЗ, будівля амбулаторії містить: 2 кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурну, перев’язочну, оглядову, кімнати для персоналу, зони очікування, кімнату здоров’я/лекторій/дитячий куточок та ряд інших приміщень.

 

Амбулаторія розташована фасадною частиною до основних пішохідних сполучень, має можливість облаштувати рекреаційну зону та дитячий майданчик. Також ділянка, на якій розташовано амбулаторію, сполучена з транспортними шляхами, має можливість облаштовувати парко-місця для відвідувачів.

 

Амбулаторія буде обслуговувати 3899 осіб населення Краснопільської громади, зокрема із сіл Краснопіль, Безпечна, Молочки, Мотрунки, Носівки, Суслівка, Стетківці, Жеребки, Певна, Польова Слобідка, Степок та селища Поштове.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, наразі виконання будівельних робіт по об’єкту завершене, отримано сертифікат про готовність об’єкта до експлуатації від 11.02.2021.

 

Придбане та встановлене медичне обладнання, включаючи комплект телемедичного обладнання. Також за кошти субвенції для медичних працівників амбулаторії придбано службовий автомобіль марки «Рено Дастер».

 

Детальніше дивіться нижче у ВІДЕОСЮЖЕТІ телеканалу “СК1“.

 

Нагадаємо, що у березні голова Житомирської ОДА перевірив, як завершено будівництво сільських амбулаторій у Першотравневому Гладковицької громади та Покалеві Овруцької громади. 

 

А під час пресконференції 01 квітня Віталій Бунечко розповів про спортивні об’єкти, які планується реалізувати у 2021 році в рамках Програми Президента України «Велике будівництво»

 

07 квітня перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела онлайн-брифінг щодо реконструкції КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради

 

Довідка.  Будівництво амбулаторії у селі Краснопіль було розпочато у 2018 році.

 

Загальна кошторисна вартість амбулаторії складає 9045,415 тис. грн, із них 8140,874 тис. грн – кошти субвенції та 904,541 тис. грн – кошти співфінансування з місцевого бюджету.

 

Загальні касові видатки по об’єкту складають 8960,175 тис. грн, з них 8055,634 тис. грн коштів субвенції та 904,541 тис. грн коштів місцевого співфінансування.

 

Підрядник – ТОВ «Управляюча компанія “Комфорт-Буд”».

 

 

Версія для друку