Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: близько 5 тисяч жителів Гришковецької громади незабаром обслуговуватимуться у новій амбулаторії

17 Червня 2021 • 15:52

Кіл-сть переглядів: 458

На Житомирщині продовжується розбудова соціальної інфраструктури в рамках програми Президента «Велике будівництво».

 

Так, завершено роботи у приміщенні ще однієї амбулаторії загальної практики сімейної медицини на території Гришковецької громади.

«Це вже четверта сучасна сільська амбулаторія, що готується цього року до відкриття в рамках програми Президента «Велике будівництво». Загалом протягом 2020-2021 років в області завершено роботи вже на 13 таких об’єктах», – повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нова амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом побудована у с.Гришківці Бердичівського району.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєктом було передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320,0 м кв, яку поділено на:

 

житлову зону (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові);

 

зону для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура).

«Сучасний медичний заклад прийде на заміну маленькій амбулаторії, що була розташована у застарілій будівлі, збудованій майже 70 років тому, та не відповідала сучасним вимогам надання медичних послуг. Тому жителі прилеглих сіл змушені були їздити на обстеження до районного центру. Найближчим часом – після завершення робіт з благоустрою та оформлення усіх необхідних дозволів – нова амбулаторія почне працювати. Вона обслуговуватиме близько 5 тисяч людей, які вже підписали декларації з лікарем», – зазначив голова ОДА.

Амбулаторія буде забезпечена усім необхідним медичним обладнанням, комп’ютерною технікою, меблями відповідно до табеля оснащення, затвердженого МОЗ України, а також повністю відповідає усім сучасним вимогам, зокрема й для надання послуг людям з інвалідністю. 

 

На сьогодні усі роботи за проєктом виконані. Завершується благоустрій території.

 

Довідково. Загальна кошторисна вартість об’єкту – 9059,160 тис. грн. Будівництво розпочато у 2018 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

 

Фінансування планувалося за кошти Субвенції в обсязі 8153,255 тис. грн, за кошти місцевого бюджету – 905,916 тис. грн.

 

На даний час касові видатки складають 8076,998 тис. грн, з яких: 7171,082 тис. грн – кошти Субвенції, 905,916 тис. грн – місцевий бюджет.

 

Нагадаємо, що на відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Краснополі голова Житомирської ОДА наголосив, що розбудова мережі сільських амбулаторій – один із ключових напрямів програми Президента України. 

 

Також на Житомирщині активно триває будівництво відділень екстреної медичної допомоги, зокрема 11 червня Віталій Бунечко відкрив відділення екстреної медичної допомоги у Бердичеві.

 

Версія для друку