Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: Віталій Бунечко проінспектував об’єкти Програми у Новоборівській ОТГ

29 Жовтня 2020 • 14:51

Кіл-сть переглядів: 524

У Житомирській області триває реалізація Національного проєкту «Велике будівництво», ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським. 

 

Так, 28 жовтня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко відвідав із робочої поїздкою Новоборівську об’єднану територіальну громаду, під час якої разом із заступницею голови ОДА Вірою Роговою та головою громади Григорієм Рудюком перевірили хід виконання робіт із реконструкції двох ліцеїв у смт Нова Борова, будівництва амбулаторії та капітального ремонту дороги у селищі по вул. Квітнева.

 

Як зауважив голова ОДА, реалізацію проєкту з реконструкції Новоборівського загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів-ліцею було розпочато ще у 2018 році та завершено цьогоріч завдяки Програмі Президента.

«Приємно бачити, що гроші виділені з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету пішли на важливу справу. Діти з Нової Борової та ще 9 сіл отримали можливість навчатися у оновлених гарних будівлях», – сказав Віталій Бунечко.

Проєктом було передбачено реконструкцію 3-х поверхової будівлі старших класів та 2-х поверхової будівлі початкових класів. У проєкт включено комплексне утеплення будівель, оздоблення фасадів, влаштування нових шатрових покрівель, заміну вікон і дверей на металопластикові, реконструкцію зовнішніх теплових мереж.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку ОДА, загальна кошторисна вартість проєкту – 14 326,273 тис. грн. Профінансовано – 13 525,288 тис. грн, у тому числі за кошти: ДФРР – 11 170,648 тис. грн, місцевого бюджету – 2 354,64 тис. грн.

 

У процесі реконструкції з підрядною організацією ПП «Прогрес Буд» припинено дію договору через невиконання договірних зобов’язань. За результатами нових тендерних торгів обрано нового підрядника ТОВ “ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ”, який завершив реконструкцію у встановлені строки.

 

Із метою врахування рекомендацій Міністра розвитку громад та територій України підрядною організацією на 3,3 млн грн виконано робіт більше ніж передбачено проєктом: облаштовано центральну вхідну групу та 5 ганків, перевстановлено вхідні двері, додатково утеплено горище головного корпусу, збільшено площу оздоблення фасадів, встановлено окремі деталі конструкцій покрівлі та блискавозахист.

 

Наразі проєкт скориговано у відповідності до виконаних робіт. Вже отримано експертний звіт. Загальна кошторисна вартість становить 17 667,825 тис. грн. Заплановано проведення додаткової закупівлі, після чого коригуватимуться видатки ДФРР для розрахунку з підрядною організацією та оформлення документів у ДАБІ.

 

У рамках робочої поїздки голова Житомирської ОДА також оглянув будівництво амбулаторії у Новій Боровій, що фінансуються за рахунок субвенції на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

 

Амбулаторія у смт Нова Борова – одна з 24 таких медзакладів, будівництво яких має бути завершено на Житомирщині цього року. Цієї осені в області вже відкрито дві амбулаторії – у селах Високе та Підлуби.

«Будівництво нових амбулаторій у селах – це гарний приклад того, як за підтримки держави та обласної влади органи місцевого самоврядування можуть вирішувати дійсно важливі для повсякденного життя людей питання. Зокрема, створювати належні умови для надання медичної допомоги та заохочення лікарів до роботи у сільській місцевості», – зазначив Віталій Бунечко.

Заклад обслуговуватимемо понад 8,5 тисяч жителів громади, з них – понад 3 тисячі – з прилеглих сіл. Потужність амбулаторії – 148 відвідувань на добу.

 

Як повідомив голова ОДА, наразі виконання робіт становить понад 40% – всього за 56 днів. Вже за два місяці медичний заклад планується ввести в експлуатацію.

 

Наразі виконано земельні роботи та зведення зовнішніх стін. Триває зведення даху, влаштовуються інженерні мережі.

 

Загальна кошторисна вартість проєкту – 9,4 млн грн. Очікується співфінансування від Новоборівської ОТГ у розмірі 768,234 тис. грн.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку ОДА, ще на 6 об’єктах області – у смт Биківка, с. Дубрівка, с. Квітневе, с. Краснопіль, с. Липне, с. Соколів – роботи з будівництва амбулаторій фактично завершені. На 2 об’єктах – у с. Білилівка, с. Водотиї – завершуються останні роботи з благоустрою території.

 

Останнім кроком у комплексному розвитку смт Нова Борова у 2020 році стане завершення капітального ремонту дороги на вул. Квітнева, де і розташовані об’єкти «Великого будівництва». 

 

Ремонт ділянки протяжністю 0,5 км перевірив голова ОДА Віталій Бунечко.

 

Станом на 27 жовтня 2020 року на об’єкті влаштовано:

 

100 % бортового каменю;

100 % покриття тротуарних доріжки;

50 % асфальтобетонного покриття та ін.

 

Площа відновлення покриття 2500 м2. Кошторисна вартість – 8,5 млн грн (дорожній фонд 7,9 млн грн/ місцевий бюджет 600 тис. грн).

 

Довідково. За Програмою «Велике будівництво» у Житомирській області передбачено виконання 107 об’єктів: ремонт/реконструкція 7 приймальних відділень лікарень, будівництво 24 амбулаторій, 11 шкіл, 6 садочків, 6 стадіонів/об’єктів спорту, а також капітальний ремонт 53 об’єктів дорожнього господарства. 

 

Версія для друку