Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів чергове засідання обласної комісії з питань заборгованості

25 Листопада 2022 • 15:16

Кіл-сть переглядів: 502

Сьогодні, 25 листопада, в Житомирській ОВА відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсiй, стипендій та iнших соціальних виплат.

 

Участь у засіданні взяли заступник начальника ОВА Віктор Градівський, представники профільних структурних підрозділів ОВА та підприємств області.

 

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОВА, за оперативними даними за станом на 01.11.2022 загальна сума заборгованості становила 31,5 млн грн на 16 підприємствах області (на 01.02.2022 – 17 млн грн та 5 підприємств відповідно).

 

Серед причин затримки виплати заробітної плати працівникам підприємств є припинення діяльності через відключення енергопостачання.

 

За результатами засідання комісія вирішила рекомендувати керівникам підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати:

 

вжити всіх можливих заходів для забезпечення реалізації прав працівників на своєчасне отримання заробітної плати;

 

надати обласній комісії графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати для здійснення спеціального моніторингу  погашення підприємствами  заборгованості із заробітної плати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1037 «Деякі питання здійснення спеціального моніторингу погашення підприємствами, установами і організаціями заборгованості із заробітної плати».

 

Нагадаємо, що Віктор Градівський долучився до онлайн-засідання круглого столу щодо питань експортного фінансування.

 

 

Версія для друку