Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський та Юрій Оханський провели нараду з місцевими органами влади щодо забезпечення житлом дітей-сиріт

30 Червня 2021 • 17:10

Кіл-сть переглядів: 403

Сьогодні, 30 червня, відбулася селекторна нарада з головами РДА, ТГ, МВ з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

Нарада пройшла під головуванням заступників голови Житомирської облдержадміністрації Віктора Градівського та Юрія Оханського за участі керівників профільних структурних підрозділів ОДА та представників РДА, ТГ, МВ Житомирської області.

 

На розгляд було винесено три важливих питання, які потребують найшвидшого вирішення, зокрема:

 

організація роботи в області у 2021 році щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будiвельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;

 

використання бюджетних коштів, спрямованих у 2020 році на виплату грошової компенсації за належні для отримання житловi приміщення в повному обсязі;

 

забезпечення внутрішньо переміщених осіб тимчасовим житлом згідно із бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України».

 

Довідково. На сьогодні в області проживає 4,5 тис. внутрішньо переміщених сімей або 7,2 тис. осіб, із них 3,1 тис. осіб працездатного віку, 1,5 тис. дітей, біля 400 осіб з інвалідністю, понад 2 тис. пенсіонерів.

 

Відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 N 769, Житомирською, Андрушівською та Овруцькою міськими радами у 2019-2020 роках придбано 8 квартир та надано в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам.

 

Крім того, у 2021 роцi намір взяти участь у заходах щодо забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом на умовах співфінансування з державного бюджету 70%, з місцевого бюджету – 30% мають Волицька, Потіївська сільські ради.

 

Нагадаємо, що Віктор Градівський та Юрій Оханський долучились до наради питань використання державної субвенції для забезпечення педагогічних працівників ноутбуками.

Версія для друку