Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко долучився до робочої зустрічі з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом

22 Березня 2023 • 17:08

Кіл-сть переглядів: 208

Сьогодні, 22 березня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко взяв участь у робочій зустрічі з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом, представниками депутатського корпусу та головами громад Житомирщини, під час якої учасники обговорили подальшу співпрацю в напрямку відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури.

 

Також участь у нараді взяли заступники начальника Житомирської ОВА та представники Житомирської обласної ради, Житомирської міської ради, райвійськадміністрацій та профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації.

 

Віталій Бунечко зазначив, що впродовж 2022 року на Житомирщині спільними зусиллями було відновлено більше 1800 об’єктів, на які спрямовано200 млн гривень з резервного фонду державного бюджету та інших джерел.

 

Зокрема, завдяки допомозі від Естонії на території Овруцької громади активно ведуться роботи з будівництва нового дитячого садочка. На реалізацію цього проєкту вже виділено понад мільйон євро. Також триває відбудова зруйнованого мосту в Малині, на який Естонія також планує надати співфінансування.

 

Також партнери з Естонії планують долучитися до будівництва бомбосховищ в освітніх закладах, яі мають у цьому нагальну потребу, а також будівництва двох дитячих будинків сімейного типу та інших проєктів.

«Впевнений, що досвід, який буде напрацьований в рамках реалізації цих проєктів, стане дуже корисним для подальшої відбудови Житомирщини, а також інших регіонів України, які постраждали від дій окупантів», — зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що у Житомирській ОВА відбулася нарада щодо забезпечення максимального захисту державного кордону.

 

Версія для друку