Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Дякую всім, хто долучився до відновлення лісів Житомирщини в рамках всесвітньої акції «Greening of the Planet»

23 Листопада 2021 • 15:49

Кіл-сть переглядів: 176

Сьогодні, 23 листопада, в Житомирській ОДА відбулося урочисте підбиття підсумків екологічної ініціативи «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проекту «Greening of the Planet» в Житомирській області. Участь у заході взяли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, його заступник Віктор Градівський, голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, голова БФ «Озеленення України» Ганна Крисюк, організатор проекту «Greening of the Planet» в Житомирській області Ліліана Дмитрієва, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, лісгоспів регіону та ЗМІ.

 

Так, під час урочистостей організатори вручили Віталію Бунечку відзнаку «Рекорд України» відповідно до кількості висаджених дерев у області за один день. Також відзнаки за участь у акції отримав заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський та представники Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, райдержадміністрацій, територіальних громад, навчальних закладів та бізнесу.

«Це дуже чудово, що за допомогою таких всесвітніх акцій ми озеленяємо планету, зокрема й нашу Житомирщину. Приємно бути одними зі 140 країн, які долучилися до цієї акції, приємно що Житомирщина серед всіх областей України зробила найбільший внесок впродовж одного дня задля того, аби нам дихалося легше. Дякую всім за участь!», — сказав Віталій Бунечко.

Дана акція відбувалася в рамках президентської програми «Зелена країна», якою передбачено висадження на території України 1 мільярда дерев.

 

В рамках програми Президента України станом на 23 листопада вже висаджено 46 690 556 дерев.

 

«Greening of the Planet» – глобальна екоініціатива, до участі в якій долучилися вже 140 країн та взяло участь більше 3,5 млн людей.

 

Версія для друку