Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Гуманітарний вантаж з Житомирщини дістався до звільненої української Херсонщини

23 Листопада 2022 • 09:52

Кіл-сть переглядів: 204

Як повідомляє на своїй Телеграм-сторінці начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, громади й волонтери Поліського краю зібрали для деокупованого Півдня понад 165 тонн гуманітарної допомоги.

 

Це найнеобхідніші для пограбованої ворогом області товари, зокрема питна вода, засоби гігієни, медикаменти, харчові набори, консерви, теплі одяг та дитяче харчування.

 

Допомога, яка надійшла з Житомирщини, стане у пригоді для жителів Херсона, Бериславського району та Милівської громади.

 

«Вдячний усім, хто долучився до збору та передачі цього гуманітарного вантажу. Продовжуємо підтримувати Херсонщину та повертати її до мирного життя у Вільній та Незалежній Україні!», — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Також начальник Житомирської ОВА зустрівся в Херсоні з піротехніками Житомирщини, які спільно з рятувальними групами зі всієї України працюють над розмінуванням деокупованих територій Півдня. Це вже друга ротація рятувальників до Херсонської області.

 

Вони знешкоджують безліч вибухових пристроїв. Ворог перед відступом намагався закласти вибухівку чи розтяжку під все, що бачив – від дитячих іграшок до килима у вітальні. Тому кожен будинок, кімната, погріб та інше майно перевіряється з особливою увагою.

 

«Повертати Херсонщину до мирного життя допомагають не лише рятівники Житомирщини. Скоро сюди прибуде вже друга команда енергетиків. Разом ми подолаємо ворога та відновимо нашу країну!», — сказав Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що гуманітарна колона з Житомирщини зробила першу зупинку саме у Мииколаївській області.

 

Версія для друку