Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Майже 50% сімей на Житомирщині користуються державними субсидіями та пільгами на оплату послуг ЖКГ

19 Січня 2021 • 15:23

Кіл-сть переглядів: 278

Питання тарифів та державної підтримки незахищених верств населення взимку стає нині особливо актуальним. Сьогодні держава надає громадянам декілька можливостей, аби зменшити витрати на оплату комунальних послуг. Це – субсидії та пільги.

«У питанні зниження тарифного навантаження на населення держава демонструє системний підхід. Уряд, за ініціативи Президента України, зробив важливий крок та знизив тарифи на газ для населення на 30%. Разом з цим, майже 50% сімей на Житомирщині користуються  державними субсидіями та пільгами на оплату послуг ЖКГ. У 2020 році жителі області завдяки цим державним програмам змогли заощадити понад 1,5 млрд грн. Впевнений, що і цього року, особливо під час опалювального сезону, багато кому може стати у нагоді така можливість, тож звертайтесь до органів соціального захисту населення області», — відзначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, коментуючи заходи, які впроваджує держава для зниження фінансового навантаження на населення у зв’язку з підвищенням тарифів.

За словами голови облдержадміністрації, субсидіями на оплату послуг ЖКГ за 2020 рік скористалися 135,3 тисяч домогосподарств області. В середньому, для кожної родини платіжка була зменшена на 1700 грн.

 

Ще понад 380 тисяч жителів Житомирщини отримували пільги від держави на сплату послуг ЖКХ. Це ветерани війни, учасники бойових дій, зокрема воїни АТО/ООС, постраждалі від аварії на ЧАЕС та інші. Загалом у минулому році в Житомирській області знижку на сплату комунальних послуг від 50% до 100% отримували майже 90 тисяч громадян. Сума виділена на фінансування цих пільг державою склала 480 мільйонів гривень.

 

Нагадаємо, що з 01 жовтня 2019 року в Україні запроваджена монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Таким чином пільговики можуть отримати кошти у готівковій чи безготівковій формі. Держава надає пільгові кошти кожній людині окремо: видає готівкою або переказує на рахунок Ощадбанку.

 

Також 18 січня під час наради з головами новоутворених районних державних адміністрацій, заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський наголосив, що у зв’язку з реформою децентралізації дещо зміняться структури підрозділів РДА Житомирської області, однак функції служб соціального захисту мають бути збережені у повному обсязі, у тому числі й тих, які опікуються пільгами та субсидіями для населення.

Версія для друку