Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Сьогодні ми відкриваємо ще один туристичний магніт Житомирщини — мурал до 30-річчя Незалежності України. ВІДЕО

24 Серпня 2021 • 18:22

Кіл-сть переглядів: 305

Сьогодні, 24 серпня, в рамках заходів із відзначення 30-ї річниці Незалежності України у Житомирі голова Житомирської ОДА відкрив тематичний фасадний мурал під назвою «Ти у мене єдина». До відкриття також долучилися заступники голови облдержадміністрації та громадськість.

«Цей мурал в образі українки, яка тримає квітку Незалежності, буде багато років надихати всіх нас до розвитку Житомирської області та України в цілому», — зазначив Віталій Бунечко.

Мурал розміром 8 м на 12 м виконаний на стіні ліцею №25 у м. Житомирі з нагоди святкування 30-річчя Незалежності України. В основу муралу лягла «квітка Незалежності» та гасло святкування Дня Незалежності «Ти у мене єдина». Квітку в руках тримає дівчина, яка уособлює Україну.

 

Виконав проєкт житомирський аерограф Дмитро Краб у власному унікальному стилі.

 

Також проєктом передбачено застосування до муралу мобільного додатка «AR murals», в якому роботи митців постають у доповненій реальності та починають рухатися.

 

Замовник проєкту — Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА (за підтримки облдержадміністрації та меценатів із Житомирської області).

 

Нагадаємо, що Житомирщина відзначила 30-річчя Незалежності України патріотичним парадом.

 

Довідково. Аерографія (графічна задувка) — техніка нанесення малюнка на поверхню за допомогою аерографа (повітряного пера). Вперше це мистецтво виникло в кінці 19 століття.

 

Аерографія відрізняється від інших методик та технік малювання, повітряним розпилом фарби, яке утворює полотно фарби з неймовірно плавними межами-практично як бачить наше око світ навкруги.

 

 

Версія для друку