Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимир Зеленський: Всі закони, що ухвалюються, повинні враховувати потреби людей з інвалідністю

03 Грудня 2019 • 15:46

Кіл-сть переглядів: 125

Президент України Володимир Зеленський у Міжнародний день людей з інвалідністю підписав указ «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю».

 

Глава держави підписав документ під час зустрічі з представниками громадянського суспільства, які опікуються правами осіб з інвалідністю. Зустріч відбулася в Офісі Президента.

 

За словами Володимира Зеленського, це перший документ, який повністю присвячений питанням людей з інвалідністю. «Він стосується соціального захисту людей з інвалідністю, покращення їхнього доступу до медицини, освіти, праці, до об’єктів фізичного оточення. Та найголовніше, що ми бачимо кожного дня, де це не відбувається, – до транспортної інфраструктури», – констатував Президент.

 

За його словами, важливо, щоб підписаний указ справді працював, особливо в частині доступності інфраструктурних об’єктів, установ, транспорту.

 

Глава держави висловив переконання, що сьогоднішня зустріч – не остання.

 

Він констатував, що нині влада намагається змінювати законодавство швидко. «Я вважаю, що все, що зараз у цілому ухвалюється такими швидкими темпами, має враховувати потреби людей з інвалідністю. І це дуже правильно, тому що всі ми рівні. Тому я готовий дослухатися до вас як безпосередньо, так і через мого уповноваженого», – наголосив Володимир Зеленський.

 

Президент також нагадав, що незабаром виповнюється 10 років відтоді, як Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю та взяла на себе зобов’язання забезпечувати повноцінне життя людей з інвалідністю в усіх сферах. «Ця конвенція є нашою дорожньою картою, і ми обов’язково дотримуватимемося її», – запевнив присутніх Глава держави.

 

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич подякував Володимиру Зеленському за роботу над документом та назвав підписання указу дуже важливим.

 

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук сьогодні, 3 грудня, зазначив, що Уряд вперше повністю покриє потреби у технічних засобах реабілітації для людей з інвалідністю.

Версія для друку