Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вишиванка Сергія Корольова під час свят стане новою житомирською традицією – Ігор Гундич

18 Травня 2017 • 09:11

Кіл-сть переглядів: 1 080

Відтепер Сергій Корольов відзначатиме державні та народно-патріотичні свята у вишиванці, що стане новою житомирською традицією.

 

Цю ідею до Дня вишиванки запропонував голова облдержадміністрації Ігор Гундич, аби популяризувати український етнічний символ.

 

«Вишиванка – це зараз не просто одяг, а символ українця, генетичний код нації, стильна етнічна прикраса, мода на яку не проходить сотні років. Така кількість людей у вишитих сорочках – тому підтвердження. Сьогодні навіть Сергій Павлович Корольов одягнув вишиванку і не зніме її як мінімум до завершення днів Європи. Тепер це буде житомирською традицією – не тільки у День вишиванки, а й на кожне велике державне чи народно-патріотичне свято Корольов одягатиме свою вишиванку», – зазначає Ігор Гундич.

 

І вже сьогодні, 18 травня, у День вишиванки, житомиряни та гості міста зробили спільне символічне фото із керівництвом облдержадміністрації на майдані ім. С.П.Корольова.

 

Над виготовленням  та пошиттям вишиванки для пам’ятника Сергія Корольова працювали житомирські майстрині. Якщо за розмірною сіткою найбільший розмір 3XL, то розмір вишиванки Сергія Корольова становить як мінімум 10 XL.

 

Долучитись до “селфі” із Сергієм Корольовим у вишиванці може кожен бажаючий.

 

Нагадаємо, що у Житомирі заходи до Дня вишиванки розпочались о 12.00 год. на вулиці Михайлівській, а о 19.00 год. відбудеться вишивана хода з майдану Соборного.

Версія для друку