Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець провів нараду щодо підготовки закладів освіти Житомирщини до нового навчального року

07 Липня 2022 • 14:27

Кіл-сть переглядів: 592

06 липня під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця відбулася нарада з питань підготовки закладів освіти області до 2022/23 навчального року. Участь у нараді взяли представники профільних структурних підрозділів ОВА, а також силових структур області.

 

Як зазначив Юрій Денисовець, за дорученням Президента України та Уряду, 01 вересня 2022 у закладах освіти має розпочатися освітній процес в очному форматі. Керівництвом Житомирської обласної військової адміністрації спільно з територіальними громадами області розпочато підготовку закладів освіти до початку 2022/23 навчального року та створення безпечних умов перебування дітей, учнів, студентів і працівників у них.

 

Так, головне завдання підготовки до нового начального року — створити максимально безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу.

 

Під час наради обговорили заходи щодо:

 

– приведення у готовність наявного фонду захисних споруд цивільного захисту насамперед для захисту від застосування звичайних засобів ураження;

 

– створення та поповнення фонду ЗСЦЗ шляхом обстеження та взяття на облік підземних та наземних будівель і споруд закладів освіти для встановлення можливості щодо їх використання як споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів з урахуванням забезпечення укриття 100% учасників освітнього процесу;

 

– приведення евакуаційних шляхів у відповідність до норм законодавства, встановлення покажчиків руху та табличок біля входу до захисних та інших споруд, призначених для укриття учасників освітнього процесу;

 

– приведення у готовність локальних та об’єктових систем оповіщення (сирен);

 

– обладнання гучномовними пристроями, які забезпечують доведення сигналу «Повітряна тривога» (звучання сирени) до всіх учасників освітнього процесу з урахуванням доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;

 

– проведення тренувань про оголошення сигналу «Повітряна тривога»;

 

– створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів у закладах освіти;

 

– обов’язкової перевірки закладів освіти та прилеглих територій на наявність вибухових предметів та пристроїв фахівцями Головного управління ДСНС у Житомирській області та Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«З 01 вересня очний навчальний процес розпочнеться лише у тих закладах освіти, які будуть мати захисні споруди цивільного захисту. Наразі ми маємо провести моніторинг наявних укриттів та розглянути можливості створення нових, у тому числі найпростіших або швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту, тому місцевим органам управління освітою та закладам освіти необхідно створити постійні або тимчасові комісії для вирішення цього питання», — зазначив Юрій Денисовець.

Нагадаємо, що в інтерв’ю телеканалу «С-TV» Юрій Денисовець розповів про особливості начального року 2022/23 на Житомирщині.

 

Довідково. За інформацією Департаменту освіти і науки ОВА, мережа закладів освіти Житомирської області налічує 1322 заклади, у тому числі: 570 закладів загальної середньої освіти, 642 заклади дошкільної освіти, 18 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 30 закладів вищої та фахової передвищої освіти, 62 заклади  позашкільної освіти.

 

Станом на сьогодні з 570 закладів загальної середньої освіти:

 

 – 1 сховище;

 

 – 146 мають протирадіаційне укриття;

 

 – 248 забезпечено найпростішими укриттями;

 

 – 167 проводять обстеження приміщень укриттів.

 

Із 642 закладів дошкільної освіти мають:

 

 – 49 протирадіаційних укриттів;

 

 – 218 найпростіших укриттів.

 

До 01 вересня 2022 року заплановано облаштувати тимчасові укриття ще у 105 дитячих садках.

 

Із 62 закладів позашкільної освіти:

 

– 30 мають власні укриття;

 

– 32 не мають власних та користуються наближеними до них укриттями.

 

Версія для друку