Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Оханський: Одна з головних умов успішного старту нового навчального року на Житомирщині — вакцинація працівників освіти

04 Серпня 2021 • 10:15

Кіл-сть переглядів: 780

03 серпня заступник голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Оханський провів координаційну нараду з головами територіальних громад та керівниками місцевих органів управління щодо стану вакцинації працівників закладів освіти Житомирської області.

 

Юрій Оханський наголосив, що вакцинація сьогодні — це найдієвіший інструмент боротьби з COVID-19, у тому числі для успішного початку нового навчального року у закладах освіти Житомирської області.

«Хочу наголосити, що відповідно до нових змін у карантинних заходах в Україні, у разі переходу області із зеленої зони до будь-якого іншого рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу у новому навчальному році потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу закладу освіти. Тому закликаю освітян Житомирщини якомога швидше приймати рішення з імунізації, аби ми могли повноцінно розпочати новий навчальний рік», — наголосив Юрій Оханський.

Також заступник голови ОДА наголосив, що вакцинація працівників закладів освіти проводиться організовано мобільними бригадами з імунізації.

 

Алгоритм запису та проведення вакцинації освітян проти COVID-19 визначено Міністерством охорони здоров’я України та передбачає такі етапи:

 

– керівники закладів освіти формують списки охочих вакцинуватись у своєму закладі;

 

– керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти надають списки органам управління освітою місцевих рад, які їх направляють Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

 

– керівники закладів профтех та фахової передвищої освіти надають списки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, який направляє їх Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

 

– керівники закладів вищої освіти направляють списки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Сформовані списки охочих вакцинуватися проти COVID-19 передаються до мобільних бригад, які у найкоротші терміни приїдуть до навчального закладу для проведення імунізації.

 

Нагадаємо, що перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко також закликала освітян Житомирщини вакцинуватися проти коронавірусу, аби повернутися до звичного режиму роботи, та проінспектувала центри масової вакцинації населення у Коростені та Овручі.

 

Довідково. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року» (із змінами від 28 липня 2021 року) у разі переходу області із зеленої зони до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу у новому 2021/22 навчальному році потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу закладу освіти.

 

Версія для друку